Träningsdagbok Orsa förra veckan

Chariot dubbelvagn skidåkning

Chariot dubbelvagn för skidåkning

Här kommer en aningen sen rapport från förra veckans Orsa-vistelse.

Det var en otroligt bra vecka tyckte både Ida och jag och det kändes som barnen tyckte likadant. Mitt mål var att träna 2-3 timmar per dag, vilket jag lyckades med. Jag hade också som mål att jobba en hel del, men det blev betydligt mindre än beräknat och istället blev det mycket tid tillsammans.

Vy från stugan

Vy från stugan

Ida och jag är båda sociala varelser och träffar ofta folk, även på vardagar. Men ibland är det skönt att bara vara själva vi och barnen en hel vecka. Då inte heller något i huset som behövs fixas eller någon post som behöver tas in. Med en vecka i en stuga blir umgänget mer nära på något sätt och det uppskattar jag. Grönklitt som ort är perfekt. Lagom stort och barnvänligt.

Glädjande nog fick jag som sagt också åkt mycket skidor (även Ida och Astrid åkte så gott som varje dag). Vanligtvis åker vi iväg någonstans för skidåkning på nyår med kompisar – senaste åren Grövelsjön, Långberget, Mora och Eidsvoll – men i år var det bröllop i Skara så det gick inte. Jag brukar komma i bra form av en period med mycket skidåkning (utan styrka, löpning, cykel etc) och det fick jag istället nu. Det blev hela 15 timmar vecka 2, vilket gör den till min största träningsvecka sedan i juli.

Jag skriver inte träningsdagbok längre, förutom att min klocka summerar träningstiden vecko- och månadsvis. Men veckor med mycket träning skriver jag ibland ned, som denna.

Träningsdagbok Orsa 4-11 jan 2015
Söndag
: 1.15 h lugnt klassiskt
Måndag: 2 h stakning med 2 st 8 min-intervaller med 2 min vila som avslutning
Tisdag: Träningsrace i Mora ca 25 km. Gick kanonbra, kände mig hur stark som helst. Totalt ca 2 h. Allt stakning. 50 min lugn skejt på kvällen (enda dagen med två pass).
Onsdag: 2 h mycket lugnt klassisk. Energilös sista 30 min trots lågt tempo och sportdryck. Måste berott på tömde mig rejält igår samt tröga spår idag.
Torsdag: 3 h mycket lugn stakning
Fredag: 2.45 h klassiskt. Första 1.45 h med 5 st 3 min-intervaller med 2 min vila som avslutning. Direkt efter det 1 h med båda barnen i vagnen, totallast nästan 50 kg. Styrkemässigt tufft. Blandade diagonal, stakning och skejt.
Lördag: Träningsrace i Orsa ca 35 km. Mer muskulöst jobbigt än flåsigt och låg medelpuls. Kändes sådär. Körde nog dock ändå bra. Totalt ca 2.5 h. Gick på skidorna med två barn i vagnen till våffelstugan i Fryksås efteråt. Brände i armarna.
Söndag: Vila. Gick lite på skidorna med två barn i vagnen medan Ida städade stugan. Trött i musklerna.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Träningsdagbok Orsa förra veckan

  1. Fredrik skriver:

    Hej, hur tycker du det funkar att träna med barn i Chariot? Jag har precis köpt en cx1 och ska nu vara pappaledig resten av vintern.

    • Erik Wickström skriver:

      När de ligger i tillbehöret ”hängmattan” som de kan göra till 8 månader är det perfekt. Mellan 1-2 års ålder är det lite sådär, eftersom det inte går att fälla sätet. Det gör att deras huvud/överkropp går lite fram och tillbaka, vilket jag inte gillar pga det känns inte bra för barnets välbefinnande. När de blir äldre är de mer stabila. Bäst är att skejta, då går det jämnast.

Kommentarsfältet är stängt.