Viared Classic Rollerski 2015

Viared Classic Rollerski 2014 Prisutdelning

Viared Classic Rollerski 2014 prisutdelning

Viared Classic Rollerski 2014, tävlingsledarna Erik Wickström, Mattias "Z" Carlzon och Rickard Bergengren vid prisbordet

Viared Classic Rollerski 2014, tävlingsledarna Erik Wickström, Mattias “Z” Carlzon och Rickard Bergengren vid prisbordet

Under ett rullskidpass i mitten av mars förra året tog Rickard Bergengren, Z och jag ett spontanbeslut att ordna en rullskidstävling: Viared Classic Rollerski. Vi bestämde datumet 11 maj, alltså mindre än två månader framåt i tiden. Från början var det tänkt som en träningstävling, men det blev en större grej än vad vi kunde ana.

När 11 maj hade kommit hade vi erhållit tillstånd av Länsstyrelsen att köra tävling på vägen, fått tävlingen sanktionerad av skidförbundet, fixat tidtagning med chip, ordnat med tidtagare, hyrt en målbod, fått fram en ledarbil, hyrt in en fotograf, fått in 164 anmälningar, tagit fram västnummerlappar och hittat många samarbetspartners, som inte minst bidrog med prispengar och priser till inte mindre än 70 av de 134 fullföljande. Kul också att vi fick dit många elitåkare, bland annat snygge-Marcus, som vann både Viared Classic Rollerski och senare rullskidsvärldscupen.

Viared Classic Rollerski 2014

Viared Classic Rollerski 2014. Rickard drar i början.

Det var en helt otrolig att vi kunde locka så många och jag tror faktiskt att det var Sveriges dittills näst största rullskidtävling någonsin i huvudklassen efter Alliansloppet och före Stockholm Rollerski (jag kan ha fel). Vi tjänade inget på tävlingen, men tack vare samarbetspartners gick vi heller inte minus.

Lärorikt och roligt
Själv blev jag jag pappa till Maj dagen innan, så jag var inte med mer än en timme på själva tävlingsdagen, men jag fick ändå känna lite på stämningen och det verkade som folk trivdes trots det spartanska arrangemanget. Ledorden vi hade var att skapa en tävling med de grejerna vi själv vill ha: enkel anmälan, lagom kuperad bana, bra bilder av fotograf som snabbt hamnar fritt för att använda på nätet, snabb resultatservice och att ha tävlingen på våren då det inte är så många andra rullskidsrace.

Viared Classic Rollerski 2014 segrarna Marcus Johansson, Ulricehamns IF och Madelen Carlzon, IK Stern

Viared Classic Rollerski 2014 segrarna Marcus Johansson, Ulricehamns IF och Madelen Carlzon, IK Stern

Det var oerhört roligt och lärorikt att ordna en rullskidstävling, och jag är väldigt glad att jag gjorde det. Men det fixades inte direkt över en lunch, så jag har sagt till Z och Rickard att i år hjälper jag gärna till, men jag står utanför tävlingsledningen. Glädjande nog vill de fortsätta!

Förra året arrangerade vi tävlingen genom Ulricehamns IF och redan har flera klubbar och deltagare undrat hur vi kommer göra i år. Rickard och Z låter hälsa att det blir en tävling även i år, förmodligen i maj eller juni. Exakta former bestäms senare. Banan på 32 km ser ut att kunna utökas i år tack vare nya vägar i Viared.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Viared Classic Rollerski 2015

 1. Erik Wilhelmsson skriver:

  Kul att ni kör i år igen! VI i Lidköping kommer att arrangera Rådarullen 48 km den 7/6 är det tänkt
  ! Viared och Lidköping kommer bli bra uppstart på rull-säsongen ! Med vänlig hälsning Erik Wilhelmsson

 2. Niklas Solsjö skriver:

  Två riktigt roliga tävlingar!

 3. Erik Wickström skriver:

  Ja, Rådarullen var fin! Och det var soligt 🙂 Då gäller det att Viared inte går samma datum.

  • Niklas Solsjö skriver:

   Det vore ju sorgligt att lägga 2 lopp på våren på samma datum när de ligger inom samma geografiska område…

 4. Micke skriver:

  2-3 veckor före Rådarullen hade varit perfekt. För Rådarullen är en fin tävling också 🙂

 5. Emil Folkesson skriver:

  Seedningsgrundande till vasan?

Kommentarer är stängda.