Möhippa, Östersund, Vålådalen, Årefjällsloppet

Jag hade sällskap av Elisabeth Hansson på turen i Vålådalen. Hon tog  bilden på Sapporospåret.

Jag hade mycket trevligt sällskap av Elisabeth Hansson på turen i Vålådalen. Hon tog bilden på Sapporospåret.

Åsa Pettersson blir snart Åsa Nilsson. Här är Pettersson-version, med nyopererat knä.

Åsa Pettersson blir snart Åsa Nilsson. Här är Pettersson-version, med nyopererat knä.

Idas syster Åsa gifter sig med sin Mattias på Mallorca i vår och i lördags var det möhippa för Åsa i Östersund. Eftersom Mattias var på skidskytte-VM så blev det jag och svärmor (som hade kommit upp från Borås) som bildade ett dream team och var föräldrar åt fyra barn på mellan 1 och 3 år hela dagen. Det gick kanon och Astrid och Alfons var riktigt kul ihop som kusiner.

Ida och jag bodde hos Mattias syster Anna-Maria och hennes man Fredrik Uusitalo i deras hus på Frösön med oväntat snygga tapeter. Vi har varit hos dom en gång tidigare och de är väldigt trevliga och inbjudande människor. Kul också att de serverar kokkaffe som enda alternativ, ibland t o m med kaffeost som man gör i Muodoslompolo, där Uusi är uppväxt. Gällande tillredning av så rankar jag godheten så här: 1) Perkolator. 2) Pressobryggare. 3) Kokkaffe. 4) Konventionell kaffebryggare. 5) Olika typer av billiga och svindyra kaffemaskiner. Rangordningen är självklart baserad på att bönorna är malda i rätt grovlek till respektive tillredningssätt. Grövst för kokkaffe etc. Perkolatorkaffe av finmalda bönar till exempelvis ganska sumpigt.

Vålådalen

Vålådalen

När jag var i Jämtland tog jag också chansen att åka till Vålådalen för att känna på snöläget till Årefjällsloppet, eftersom jag nog kommer åka det loppet nu när 24 h blev inställt. Jag är ändå där uppe då. I så fall blir det min sjunde och sista tävling för säsongen. Jag kommer inte att åka något nästa helg.

Jag tog en tur genom elljusspåret, upp via Lake Placid, runt Sapporo, ner intervallspåret och bort på andra sidan anläggningen för att åka ett varv på Lathi (milen). Detta blev ca 3 mil och ca 500 meter klättring. Det känns inte helt omöjligt att Årefjällslopp går ungefär där. Snöläget är ganska bra i Vålådalen, men startplats samt att täcka området runt anläggningen blir lite att bita i. Jag pratade med Årefjällsloppets spårchef Latti och han såg absolut inga problem med att genomföra tävlingen, men han ville inte ge något svar på var. Han sade dock att han kört 30 mil skoter i helgen för att reka alternativa sträckningar. Jag tror hur som helst att det kommer att bli ett mycket vackert och tufft lopp, var än i Jämtlandsfjällen det kommer att gå.

För övrigt hade jag 45,8 km/h i snitt i 2 min nedför Intervallspåret. Bra fart. Max var nog cirka 60.

Jag glömde rakapparaten. Min "skäggväxt" är inte så testosteronstinn utan lite mer ut fjunhållet.

Jag glömde rakapparaten hemma. Min ”skäggväxt” är inte så testosteronstinn utan väldigt mycket mer åt fjunhållet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Möhippa, Östersund, Vålådalen, Årefjällsloppet

  1. Björn skriver:

    Hur fungerar de nya Terrasonic ? 🙂

Kommentarsfältet är stängt.