Forsatt bra form

Nya R40 mellan Borås och Ulricehamn öppnar i höst

Nya R40 mellan Borås och Ulricehamn öppnar i höst

Formen är fortsatt bra tycker jag. I lördags hade vi träningsdag i Ulricehamn med min klubb Ulricehamns IF och då stakade vi 3 timmar med treor (vissa på tvåor) med fri fart (full fart) sista 45 min.

Jag hade tänkt att enbart åka på 2:or sista två veckorna inför Alliansloppet, men för att göra det lite jämnare i gruppen körde vissa på treor och vissa på tvåor. Deltagare var:

  • Stefan Palm, Elpex-3:or
  • Rasmus Ax, Elpex-3:or
  • Emil Ekman, Swenor-2:or (oklart varför han inte hade treor)
  • Per Sandberg, Proski/Swix-3:or (klart trögare än Elpex-3:or)
  • Martin Gotting, 2:or
  • Catharina Ramhult, 2:or
Ulricehamns IF delar av långloppslaget

Ulricehamns IF, delar av långloppslaget

Dessutom hängde ordförande Stefan Jalderyd med en bit och Emils pappa Olle cyklade med oss. En del namn saknades, men jag tror vi är drygt tio stycken som står i elitledet eller led 1 på Vasaloppet.

Längs rundan stod Lars Karlsson och Christer Sandberg med dricka, bars och reservutrustning. Jag är jäkligt glad över att tillhöra denna klubb. Jag tror att få, kanske ingen, klubb ger så bra service på långlopp i Sverige med vallning, bokning av boende, stavservice och drickalangning. I vinter kommer vi som förra året att satsa på den svenska långloppscupen (i vintras Bjørn Dählie Ski Challenge, vet ej om den heter samma till vinter).

IMG_3605Hård avslutning
Första 2.15 gick tidvis i hyfsad fart, man (jag) vill ju gärna känna på varandra i uppförsbackarna. Och de var långa, för vi körde mestadels på den nya motorvägen som ännu inte öppnat. Kul att åka där, lär bli svårt framöver.

Från där banvallen går under motorvägen på väg på Hökerum var det fri fart tillbaka till Lassalyckan, via Skottek och en kort sväng ut mot Marbäck.

Olle Ekman kör cykelbyxorna över cykeltröjan. Ett nytt grepp!

Olle Ekman kör cykelbyxorna över cykeltröjan. Ett nytt grepp!

Ganska snabbt blev det Stefan Palm, Rasmus Ax och jag, som hade samma rull. Jag och Rasmus tog förningarna och jag drog hårdast. Kände mig stark och tryckte på ordentligt svagt utför. I stan efter en dryg kvart släppte de, men en kvart senare inför sista långa uppförsbacken på drygt 10 min låg de ändå bara 20 (Rasmus) respektive 40 sekunder efter. Jag orkade inte riktigt hålla uppe farten. Palm lyckades ta sig förbi Rasmus uppför, medan jag kom till toppen 1.18 min före Palm.

Nu ska man komma ihåg att Palm ligger och kör 25 h-veckor med absolut största delen stakning, så han är och kände sig minst sagt nedtränad. Men jag tyckte hur som helst att jag åkte bra och hade fint tryck i stakningen. Snittet för hela rundan landade på 19,6 km/h, 585 höjdmeter.

Rasmus Ax får lite Skip av vår ledare Lars Karlsson

Rasmus Ax får lite Skip av vår ledare Lars Karlsson

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.