Odämpade stavar och lite löpskadad

 1. Jag körde med vanliga stavar andra halvan av passet i lördags, alltså inte Staffanstaven.  Eftersom jag nästan uteslutande kör med Staffanstaven så blir det lite stumt för armarna att inte få dämpningen. Det vill jag minnas att jag märkte ganska tydligt förra sommaren, då jag var på läger med Lager 157 SKI TEAM och körde Delsborullen med vanliga stavar utan tillvänjningsperiod. Nu vill jag förbereda armarna för Alliansloppet, där jag inte kommer att köra med Staffanstaven.
 2. Martin Ahlberger (2:a), Erik Wickström (1:a) och en Skövdekille (3:a)

  Göteborgsvarvets seedningslopp 2014. Martin Ahlberger (2:a), Erik Wickström (1:a) och en Skövdekille (3:a)

  I fredags cyklade jag bort till Jonas Colting vid 21-tiden för att diskutera en grej i hans verksamhet. Man åker inte bil till Jonas på kvällen, eftersom han alltid bjuder på väldigt gott rödvin. Så även denna gång. Tack! Elin (läs om hennes hundlopp här) kom också hem på kvällen och det är vansinnigt roligt hur de kärleksfullt gnabbas. För övrigt har Jonas pod, som jag lyssnar på varje vecka och även själv varit gäst hos, nu vuxit sig riktigt stor. Den diskuterade vi livligt. Jonas och Elin gjorde sedan fina insatser i helgen vid Borås Open Water, där Jonas var först och Elin var tvåa i simningen. Swimruntävlingen vann dem i par. Dagen efter blev Elin tvåa i Göteborgsvarvets seedningslopp på Viared, ett 10 km asfaltslopp som jag vann förra året på 34.43 min. Men jag sprang inte i år, eftersom min skada i ryggen som gör att det gör ont i sätesmuskeln inte är bra. Jag har knappt sprungit senaste veckorna och det som verkligen ställde till det var 3000 m-testet i tunna skor. Det var kul då, men nu är det lite tight med tid om jag ska kunna springa Kretsloppet om en månad.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Odämpade stavar och lite löpskadad

 1. Niklas Solsjö skriver:

  Skövdepôjken är Tony Hatefnejad.

 2. Knut skriver:

  Är det dumt att köra med dämpad stav på tävling ? Tappar man trycket i stakningen mer med dämpning ? Jag kör enbart med elpex IRS extreme på träning för att slippa problem med armbågen. Dessutom är det ju betydligt skönare.
  Men funderar på om man ska ta KV+ på lördag. Kanske bara eliten som märker skillnad ?
  Siktar på en tid mellan 2.10-2.15 så man är en medelmåtta. Vad tycker du ?

  • Niklas Solsjö skriver:

   Medelmåtta var väl att ta i? Det är ju en bra tid tycker jag =) Jag kör också IRS extreme på träning, men det blir absolut KV+ för min del på lördag. Känslan är att det blir mycket bättre tryck. Bättre pendel och mindre vikt =)

   • Erik Wickström skriver:

    Jag håller med Niklas! Det blir det bättre tryck, känsla och pendel med vanliga stavar! Skillnaden är inte jättestor, men 2.10 är ju snabbt 🙂

Kommentarer är stängda.