6 timmars skidtävling i Borås

Skidboken till salu och info om skidkurserna på skidträff på Intersport i lördags.

Skidboken till salu och info om skidkurserna på skidträff på Intersport i lördags. Många frågade efter den nya boken och jag sliter för fullt, men kan tyvärr inte säga ett datum då den är klar i dagsläget.

6 timmars i Borås 19 februari i samband med Borås Ski Weekend

6 timmars i Borås 19 februari i samband med Borås Ski Weekend

Skidträffen på Intersport i lördags var som vanligt trevlig. Det är roligt att prata med alla skidkompisar, tidigare elever i skidskolorna, bloggläsare, leverantörer, personer som läst skidboken, de Intersportanställda, promotörer och alla andra som kommer in i butiken.

Jag brukar vara bland de första som köper årskort på skidstadion (försäljningsstarter är oftast denna dag) och i år höll jag på att äntligen få nummer ett. Vilket såklart skulle kännas stort. Men så lyckades Monica som skrev årskorten börja på fel block, så jag inte alls fick nummer ett. Nästa år så… Häftigt är det i alla fall att Borås Stad har tre konstsnöanläggningar, där Borås skidstadion är den som är bäst och den det satsas mest på. Hestra IF är också bra. Borås GIFs konstsnö har jag inte testat så den kan jag inte uttala mig om.

Borås olika skidklubbar har enligt mig lite väl låg profil när det gäller att kommunicera nyheter samt info om rullskidslopp, skidlopp etc. I lördags fick jag reda på att IK Ymer och Borås SK ska ordna en 6 timmars-tävling. Det har de lyckats bra med att hålla hemligt. Så jag får själv ta tag i att slå ett slag för detta arrangemang. Jag tror stenhårt på ultraskidåkning i framtiden. Det är en av anledningarna till att jag vill köra 24 h i Åre 1-2 april och för att jag vill åka Nordenskiöldsloppet på 22 mil. Fredag 19 februari i Borås är i a f 6h-tävlingen. Lördag 20 feb är det Klassikerskidan och söndag 21 feb är det ett långlopp. Det lät som Ymerloppet och Borås ski maraton hade gått samman, men det är inget jag kan bekräfta. Men i så fall blir ju Traddar’n den sista historiska vinnaren i Ymerloppet, en tävling som även bl a Martin Ewaldsson, Oskar Lund och jag tidigare har vunnit.

Daniel "Traddar'n" Abrahamsson var promotör för Rode och Swenor

Daniel ”Traddar’n” Abrahamsson (som har en läsvärd blogg) var promotör för Rode och Swenor

Mattias "Z" Carlzon krängde Fischerlagg

Mattias ”Z” Carlzon krängde Fischerlagg

Anders Wikström (ej släkt) jobbade i många år på Nordic Trade/Oneway, men har nu lämnat branschen och jobbar som fastighetsskötare. Men han hoppar in som promotör åt Swix ibland.

Anders Wikström (ej släkt) jobbade i många år på Nordic Trade/Oneway, men har nu lämnat branschen och jobbar som fastighetsskötare. Han hoppar in som promotör åt Swix ibland.

Per Thunberg har tagit steget och börjat jobba med sin hobby. Lycka till på Swix Per!

Per Thunberg har tagit steget och börjat jobba med sin hobby. Lycka till på Swix Per!

image3

image1

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 6 timmars skidtävling i Borås

  1. mickech skriver:

    Vet du var 6 timmars kommer gå. Ska åka Nordenskiöldsloppet också.

    • Erik Wickström skriver:

      Jag antar att det blir på Borås skidstadion. Hur långt varvet blir vet jag inte, men i det tävlingsformatet är ju sällan varven speciellt långa. Härligt att du hakar på i ultran!

Kommentarer är stängda.