Frisk igen

Halsontet förra veckan blev relativt kortvarigt, från tisdag till fredag. I lördags hade jag nog kunnat träna, men det blev andra grejer den dagen så comeback blev 35 min rullskidor på söndagen istället.

Peter Häggström, Borås stolthet i längdhoppsgropen, har flyttat hem till Borås igen efter många år på vift. Min mor och hans mor jobbade ihop i många år så jag träffade honom ibland förr. Men när vi hamnade på samma tåg för ett tag sedan var det första gången på länge. Fortfarande väldigt trevlig!

Peter Häggström, Borås stolthet i längdhoppsgropen, har flyttat hem till sin födelseort igen efter många år på vift. Min mor och hans mor jobbade ihop i många år så jag träffade honom ibland förr. Men när vi hamnade på samma tåg för ett tag sedan var det första gången på jättelänge. Fortfarande väldigt trevlig!

1 timme och 45 minuters träning skrapade jag ihop förra veckan. Nog för att det inte brukar bli speciellt mycket, men när det blir mindre än 5 timmar per vecka tycker jag det är under anständighetsgränsen. Nya tag.

“Klar” – men väldigt mycket kvar
Jag kämpar och kämpar med boken. Jag har nu skrivit klart “bulken” av texten och nu är det “bara” komplettering, omskrivningar, leta bilder och korrektur kvar. Jag räknar med att det tar en dryg vecka med kvällsarbete, om det går bra (den blir lång, längre än skidboken, åtminstone rent textmässigt). Sedan ska Ida korrekturläsa hela boken och därefter skickar jag ut delar av boken till vänner, släkt, kollegor etc som ger feedback. Därefter korrar jag hela igen och sedan börjar formgivaren att sätta ihop text och bild, vilket gissningsvis tar 2-3 veckor. I den processen korrar jag successivt, och sedan hela boken igen. Därefter tryck. Om boken hinner komma ut innan jul kan jag inte lova, men jag kan lova att arbetsdagarna närmsta veckan inte kommer att stanna vid 8 timmar.

När jag plockade bilder ur arkivet igår från mig, Luca Mara, Magnus Östh, Tomas Eriksson mm så hittade jag bland annat bilden nedan, som jag tycker ser lite kul ut. Det var när Luca och jag var hos Johan Olsson förra hösten för intervju och plåtning. Först fick han åka rullskidor på vägen upp mot Södra Berget, sedan springa i slalombacken på Södra Berget och därefter dra SkiErg i sitt garage.

Johan Olsson kör SkiErg med gummiband i sitt garage, och jag tar anteckningar. Foto: Luca Mara.

Johan Olsson kör SkiErg med gummiband i sitt garage, och jag tar anteckningar. Foto: Luca Mara.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Frisk igen

  1. Adam skriver:

    Är det kallt i garaget hos Olsson?
    Ser så ut att döma av klädseln.

Kommentarer är stängda.