Favvopasset

Ida korrekturläste hela boken i helgen och hon är hård. Och bra. Ida är kanske inte bäst i världen på att stava, men hon är oslagbar när det kommer till att korrekturläsa texter och komma med feedback på innehållet, hur det är paketerat och hur man skulle göra det bättre.

Skidhallen i Göteborg

Skidhallen i Göteborg

Domen blev i a f och hon tycker innehållet i sig är jättebra, men att jag ska skriva en stor del av texterna på ett annat sätt. Det blev också spiken i kistan gällande utgivning. Det blir tyvärr inte innan jul för det kommer ta mig lite mer tid. Och denna veckan blir det svårt eftersom det är Vasalöparens decembernummer som gäller nu.

När Ida läste i lördags var barnen, jag och min far i skidhallen i Göteborg där de hade Barnens Vasalopp. Astrid åkte och efteråt ville hon åka mer. Vi körde ihop i hallen en timme innan vi fick sluta eftersom Maj, som satt i bärstol på min rygg, började grymta lite.

Träningsmängden i oktober blev 24 timmar och 4 minuter. Det är på tok för lite. Jag vill åtminstone ligga på en timme om dagen. Men i helgen hade jag två bra pass på 30 min styck. Båda på SkiErgen, båda bestående av 5 st 1000 m-intervaller med 1 min vila på motstånd 8. Det är mitt favvopass. Dessa gånger helmaxade jag dock inte på den sista intervallen, även om det var rejält svettigt mot slutet. Mitt rekordsnitt är 3.28 min på den nya maskinen, så på söndagen körde jag ju faktiskt oväntat bra.

SkiErg-pass 31 okt

SkiErg-pass 31 okt, 3.32 i snitt på tusingarna.

SkiErg-pass 1 nov

SkiErg-pass 1 nov, 3.30 i snitt på tusingarna.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Favvopasset

 1. Axel skriver:

  Tänk om man kunde ha den progressionen varje dag 🙂

 2. Fredrik skriver:

  Vad kommer den nya boken handla om? Skidor eller träning allmänt?

  • Erik Wickström skriver:

   Det blir om konditionsträning för flera olika idrotter, alltså inte bara skidåkning. Den vänder sig ”ambitiösa motionärer”, alltså inte nybörjare och inte elit. Mer till de som gillar att träna och strävar efter att förbättra sig i långloppen.

 3. Mattias skriver:

  r344, r241 som står längst ner på displayen, vad betyder det?

Kommentarer är stängda.