Borås slalombackar

Jag var så trött igår att jag bestämde mig för att gå och lägga mig samtidigt som jag lade barnen, vid kl 20. Idag vaknade jag pigg och glad vid kl 5. Ny vecka, nya möjligheter. Jag återkommer med träningsrapport från förra veckan.

Borås Tidning idag. Tydligen kanns konstsnö i Borås redan för 50 år sedan. I elfsborgsbacken, eller Hultabacken, som jag trodde den kallades.

Borås Tidning idag. Tydligen fanns det snökanoner i Borås redan för 50 år sedan. I Elfsborgsbacken, eller Hultabacken, som jag trodde den kallades. Vi har f ö tre slalombackar i Borås, samtliga nedlagda. 1) Björbobacken på Rya Åsar (där jag åkte snowboard på högstadiet, bl a samma vinter som Martin Sönsteröd satte en rodeoflip över nedre gapet). 2) Hultabacken (som i artikeln ovan kallas Elfsborgsbacken). 3) Elfsborgsbacken ca 3 km från där jag bor i skogen åt Ekåshållet (som kanske heter något annat).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Borås slalombackar

  1. Claes Hjertman skriver:

    Du har rätt Erik, backen innan Ekås kallades ” Elsborgsbacken” efter klubben som höll till där.
    Kommer ihåg hur vi åkte genom skogen från Byttorp till träningarna.
    Hem tog man bussen från Alingsåsvägen. På den tiden hade alla bussar skidställ bak.

Kommentarer är stängda.