Vålådalen i morgon

Erik Wickström Årefjällsloppet 2014 foto Magnus Östh

Årefjällsloppet 2014. Foto Magnus Östh. I vintras flyttades starten i Årefjällsloppet till Vålådalen, denna säsongen är starten planerad där. Fast inte för mig, för jag ska försöka slå världsrekord i 24-timmars-skidåkning på Åresjön samma helg istället. 24 h är också en del av Årefjällsloppshelgen.

I morgon drar ett riktigt dream team till Vålådalen. Det är min mor Lena, jag och min äldsta dotter Astrid på 3,5 år som ska vara där onsdag 2 dec till måndag 7 dec.

Jag gjorde ett jobb om Vålådalens anläggning 2007 och fann naturligtvis den berömda mossen.

Jag gjorde ett jobb om Vålådalens anläggning för tidningen GLID 2007 och fann naturligtvis den berömda mossen. Det var första gången jag var i Vålådalen.

Jag är inte så pigg på att åka på skidläger för att primärt träna själv nuförtiden, eftersom jag ändå reser så mycket. Därför gillar jag den här varianten då jag kan vara med Astrid, samtidigt som jag får chans att åka en del skidor och Ida får det lite lättare på hemmaplan.

Fredag eftermiddag till söndag lunch ska jag också vara instruktör och föreläsare för Stockholms Rullskidklubb. Jag var hos dem en dag i höstas också och de är verkligen intensivt intresserade av skidåkning både på asfalt och på snö. Tommie Lindblom och de andra har gjort ett grymt bra jobb med den klubben. Så det ska bli jätteroliga dagar!

Planen för vistelsen förutom jobbet med rullskidklubben är att åka skidor själv, åka pulka med Astrid och att åka skidor med Astrid. Och det viktigaste av allt: nå den mysiga stämningen av en stuga mitt i ett vinterlandskap. Astrid älskar det är mycket pepp på resan. Vi gjorde en liknande tur till Orsa förra året som blev lyckad. Astrid började för övrigt gråta igår när den lilla snön som kom i Borås regnade bort och sade att ville åka till Vålådalen direkt. Får se hur länge den snökärleken sitter kvar!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vålådalen i morgon

  1. Joakim skriver:

    Får inte Mora-Nisse vara med längre?

  2. Erik Wickström skriver:

    Han är faktiskt med 🙂

Kommentarer är stängda.