Hans Olsson mot Vasaloppet

Hans Olsson verkar stark. Led 1 kanske?

Hans Olsson verkar stark. Led 1 kanske?

Karl Zeitz på Atomic/Salomon är en trevlig karl som bor i Åre och tränar ambitiöst

Karl Zeitz på Atomic/Salomon är en trevlig karl som bor i Åre och tränar ambitiöst

Efter att jag avslutat tekniklektionen igår eftermiddag mötte jag Kalle Zeitz, som Z skämtsamt brukar kalla för ”Amer Sports’ best payed athlete”. Kalle har haft en häftigt utveckling senaste åren och blev 98:a i Vasan i vintras. Nu körde han intervaller i Vålådalen med två andra. Roger och Hans.

Hans visade sig vara Hans Olsson, som var den första svenska herre att komma på pallen i en världscuptävling i störtlopp. Nu har han slutat att tävla i alpint och som avskedspresent från sin klubb IFK Mora Alpina fick han en startplats i Vasaloppet. Han har tagit uppgiften på allvar och var inte överdrivet långt efter Kalle. Dessutom hade han dragit 17.36 min på 5000 m på gamla SkiErgen. Visserligen är han ganska tung, men det är ändå riktigt bra.

När jag presenterade mig som Erik sade han ”Ja, det måste ju vara Konditionskonnässören, jag har läst din blogg. Den är bra.” Kändes stort. Överhuvudtaget träffar jag nästan alltid personer som ger uppmuntrande kommentarer på blogg, Vasalöparen och bok när jag är ute på skidäventyr. Det är jätteroligt och särskilt kul när man kan inspirera andra till bra träning. Stort tack!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.