Sista Vålådagen

Delar av Stockholms rullskidsklubb i Vålådalen. Igår hade jag sista tekniklektionen med en grupp på nio personer.

Delar av Stockholms rullskidsklubb i Vålådalen. Igår hade jag sista tekniklektionen med en grupp på nio personer.

Igår förmiddag hade jag den sista tekniklektionen på två timmar med efterföljande videoanalys med Stockholms rullskidklubb. Det har varit två kalasroliga dygn med detta entusiastiska gäng. Jag blev särskilt imponerad hur bra teknik de har överlag. Det är sällan jag ser grupper med skidåkare där flera bara åkt några år som kommit så långt med tekniken.

Vålådalsräv

Vålådalsräv

Ett tiotal körde även en träningstävling i form av två varv på 3,5:an, alltså 7 km. Jag ställde såklart upp och jag tyckte det kändes mycket bättre än i Storhogna. Jag tyckte jag stakade starkare och kunde ta ut mig bättre. Framsteg! Föret var relativt snabbt, totalstigningen var 100 meter och jag snittade 22,6 km/h.

Det största som hände igår var nog att Astrid och jag såg en räv när vi var ute och åkte skidor på eftermiddagen. Astrid är inne i ”räv-period” och vi har läst en del böcker där rävar figurerar senaste månaden, samt lekt en del lekar där rävar har betydande roller. Att då få se en live var såklart stort.

Ikväll åker vi hem. 

Tommie Lindblom, Mr Stockholms rullskidklubb. Det syns på bilden att jag tycker 7 km träningstävling är jobbigt.

Tommie Lindblom, Mr Stockholms rullskidklubb. Det syns nästan på bilden att jag tycker 7 km träningstävling är jobbigt. Tommie knep andraplatsen efter en tight spurt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , . Bokmärk permalänken.