Besöksrekord på Borås skidstadion igår?

När jag, barnen och min far åkte upp till Borås skidstadion igår förmiddag möttes vi av en minst sagt full parkering. Jag har regelbundet åkt till skidstadion varje vinter i 20 år och undantaget tävlingar (om ens det) har jag ALDRIG sett så mycket folk.

ALLA ville åka skidor på Borås skidstadion igår

ALLA ville åka skidor på Borås skidstadion igår

Detta var en åsikt jag även delade med stofiler som Per Johansson m fl. Riktigt kul att så många hittar till denna fina konstsnöanläggning. Jag vet inte hur många som var Göteborgare, men med tanke på hur många klubbkläder från IK Stern och Göteborgs SK jag såg var det nog en ganska stor andel. Jag är stolt att bo i en stad med en så fin skidanläggning. För övrigt har vi ju två andra konstsnöanläggningar i kommunen, Hestra IF och Borås GIF.

Hårda intervaller med Robban och Damm
Konstsnöspåret är nu 3,4 km och lär förlängas. Dessutom är det på vippen att det går att åka på natursnö. Inte illa!

Robert Malmgren. Jag vet inte varför den här bilden hamnade i det här inlägget, men detta är i alla fall min vän Robert Malmgren. Jag är i min ålder (typ) och började konditionsidrotta för tre år sedan, men till Kalmar Triathlon i augusti ville ha nå nya höjder. Så han köpte en triathlonbok med ett gigantiskt träningsprogram för Ironman. Det skrev han ut, tejpa upp på väggen och följde rätt av. 8.55 h räckte det till och med det tillhör han Sverigeeliten. Hatten av!

Tidigare bild på Robert Malmgren. Han är ett år yngre än mig och började konditionsidrotta för 5-6 år sedan. Till Kalmar Triathlon 2012 ville ha nå nya höjder. Så han köpte en triathlonbok med ett gigantiskt träningsprogram för Ironman. Det skrev han ut, tejpa upp på väggen och följde rätt av. 8.55 h räckte det till och med det tillhörde han Sverigeeliten. Hatten av! Nu är det skidor som gäller och i sitt första Vasalopp förra året blev han 272:a. Mot elitledet! Robbans son Valter är i Astrids ålder och de trivs bra ihop, så vi träffas en del även utan träningskläder.

Medan barnen åkte pulka och skidor passade jag på att staka en timme med Robert Malmgren och Martin Damm. Vi körde 6 st intervaller på ca 2.30 min (avslutning på toppen av Borgstenabacken), med ca 2.20 min vila. Fruktansvärt jobbigt, inte minst för att Robban visade OS-form på första intervallen. Sedan lugnade det ner sig lite och på de två sista lyckades jag skapa en lucka på ca 3-4 sekunder till de båda bakom. Men det var mycket ångest i vilan och lätt blodsmak efteråt. Kul att kunna ta ut sig bra och roligt med trevligt sällskap! Formstarke Jonas Hagberg, som sopade hem bucklan i Tranemoloppets H40-klass, var också med fast han skejtade.

Nu är klockan 06.17 och både Astrid och Maj sover fortfarande, men de lär vakna inom kort. Idag blir det också ett pass på förmiddagen innan jag och barnen ska skotta snö och göra i ordning hemmet på eftermiddagen. Så Ida inte tror att vi förlustat oss hela helgen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.