Skidstadion och snögubbe

Borås skidstadion. 37 bilar räknade jag in på parkeringen när jag kom kl 08.30.

Borås skidstadion. 37 bilar räknade jag in på parkeringen när jag kom kl 08.30. Det mångdubblades sedan på ett par timmar.

Det var återigen en väldans massa folk på skidstadion igår. Jätteroligt! Jag körde ett bra pass och senare på dagen blev det bland annat snögubbetillverkning och snöskottning. Trevligt med natursnö!

Jag tittade varken på Tour de Ski eller Jizerska, men Jizerska kommer jag nog att se i sin helhet i efterhand. Förmodligen i samband med ett långt SkiErg-pass.

Det gäller att välja mössa efter dag

Det gäller att välja mössa efter dag

Kanske inte världshistoriens snyggaste snögubbe, men

Kanske inte världshistoriens snyggaste snögubbe, men den är gjort med kärlek

 

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skidstadion och snögubbe

  1. Soccercalle skriver:

    Några frågor som kanske inte berör det här ämnet så mycket. I bröderna Auklands nya bok står det att elitskidåkare börjat åka på lite kortare skidor och jag så också en artikel om att stavlängden börjar öka i klassiskt (pga det myckna stakandet). Har du några tankar eller kommentarer till det?

    • Erik Wickström skriver:

      Gällande skidlängd så är det ju ganska vanligt att staka på skejtskidor, som är kortare. Men att tävla på kortare klassiska skidor känner jag faktiskt inte till. I långlopp utan tvära svängar borde det tvärtom vara en fördel med ännu längre skidor, åtminstone vid kallföre för att få längre glidzoner. Gällande stavlängd märkte jag inte minst på Mallorca i höstas att bröderna Aukland och de andra i Team Santander experimenterade mycket med stavlängd. Men jag är ändå tveksam till att gå upp mer än ett par centimeter. Uppför är det skönt med långa stavar, men man ska orka hela lopp också. Min upplevelse är att man kan bli lite trött i överkroppen över tid med för långa stavar.

Kommentarer är stängda.