Kul vecka väntar

Fullt ös-januari fortsätter denna vecka med föreläsning idag för 80 personer på ett företag, med inriktning både mot skidåkning och att komma igång med träningen i allmänhet. På tisdag ska jag ha ett skidevent med ett företag i Stockholm på Gärdet och torsdag-söndag är jag instruktör/ledare/föreläsare på ett Vasaloppsläger i Grövelsjön som är fullbokat med 20 personer.

Alla uppdrag är väldigt roliga, men samtidigt blir det lite tufft. Inte minst vi även är mitt uppe i produktionen av Vasalöparens februarinummer, i tillägg till andra uppdrag. Därför var det väldigt skönt att vara med familjen hela helgen och inte åka bort. Även om jag hade varit frisk är jag osäker på om det blivit Stråkenloppet, jag uppskattade verkligen att åka pulka, bygga snögubbar och gräva snögrottor i söndags med tanke på den intensiva veckan som väntar.

Idag ska jag hämta ut Salomon Prolinks skidskor och bindning. Spännande att testa produkten som gör att de två bindningssystem SNS och NNN möts.

Borås Tidning 24 jan 2016

Borås Tidning 24 jan 2016

Marcus och Robert helgens utropstecken
Två av helgen stora skidnyheter är annars:
1) Robert Eriksson vann oväntat Bergebo Skimaraton, trots svåra ryggproblem i höstas. Före storheter som Kalle Grävling och Adam Steen.
2) Min klubbkompis Snygge-Marcus Johansson tog sin första topp tio-placering i Visma Ski Classics genom att bli 8:a i La Diagonela. Grattis Marcus! Den killen som kör för Lager 157 SKI TEAM kan vinna Vasaloppet på sikt, det har jag trott i snart fem år. Så här skrev jag på min blogg efter att han ”slog igenom” genom att bli 25:a i Marcialonga förra vintern:

Som vi har väntat. Alla vi som har tränat mycket med och känner min klubbkamrat Marcus ”Snygge-Marcus” Johansson vet att hans genombrott på skidor var en tidsfråga (rullskidor kan han med seger i totala världscupen). Han blev 42:a i Vasaloppet 2011 och har därefter blivit väldigt mycket bättre. Jag har egentligen alltid (se senaste åren) sett honom som en bättre långloppsåkare än mig. Men han har liksom inte riktigt fått till det innan på tävlingarna och jag har ofta varit före. Denna säsong verkar han hittat rätt, inte minst med andningsbesvären.

Marcus blev 25:a i Marcialonga i söndag, vilket han rankar som sitt bästa resultat någonsin i artikeln från Ulricehamns Tidning nedan. Jag är inte det minsta förvånad. Den killen har syreupptag, styrka, snabbhet och skalle som utan tvekan kan räcka till topp 10 i Vasaloppet åtminstone nästa år. Och därefter kommer han att kunna bli ännu bättre. Bra kört Marcus!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kul vecka väntar

  1. StefanK skriver:

    Ses i Grövelsjön på torsdag! Vi har varit i Hestrastugan ett par gånger och kört senaste veckorna så bättre förberedda för lägret går väl inte att vara?

Kommentarsfältet är stängt.