VAB

Vi hade en riktigt frisk höst i familjen Wickström, åtminstone sett till antalet dagar med vab (vård av sjukt barn), som kunde räknas på en hand. I år har vi dock tappat lite i statistiken och förra veckan blev det två dagar och denna vecka blir onsdagen den tredje raka dagen. Alltså redan lika många dagar som hela hösten.

Jag hade nyligen en lektion med min mor Lena Lindberg. Det är en snäll och givmild dam må jag säga.Ida och jag försöker ta ungefär lika många dagar, men eftersom jag har högsäsong när förkylningarna har högsäsong är Ida hemma aningen mer. Ibland tar vi halva dagen var, vilket passar mig som egenföretagare bättre.

VAB passar för övrigt sällan bra för en egenföretagare. Det är lättare att planera lediga dagar än att plötsligt inse att man inte kan börja jobba förrän när barnen har lagt sig (ca kl 20) när man har ungefär 8 timmars jobb framför sig. Det har blivit några nätter med 5 timmars sömn på sistone, det är 2 timmar för lite. Men å andra sidan är det alltid kul att vara mer med barnen, särskilt i väder för snölek! Förra veckan var det härligt att vara hemma, men idag när jag ska vabba blir det kanske inte riktigt samma snöglädje (mer töglädje med 6 mm beräknad regnmängd).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.