Härliga elever

Tre goa gubbar från Götlaborg hade bokat den sista timmen i onsdags

Tre goa gubbar från Götlaborg hade bokat den sista timmen i onsdags

Den här veckan har jag avsatt måndag samt onsdag eftermiddag/kväll för privatlektioner. Fem tider á en timme på sex timmar (15 min ”rast” mellan varje). Snön ligger inte så djup längre på Borås skidstadion så i tisdags mejlade jag ut till de som skulle ha lektion på onsdagen med följande budskap: det är inte direkt optimala spår, så jag har full förståelse för en sen avbokning.

Samtliga deltagare svarade inom kort de självklart ville köra ändå. Härlig inställning som också gjorde mig glad. Vi hittade en del av spåret som var bra och lektionerna gick bra. Tack för grym motivation och inspirerande skidintresse!

Sedan måste jag också lyfta fram Lars-Erik Persson igen, som ville framföra en kort recension av min bok Längdskidåkning för dig på bloggen. Bilderna nedan är från boken.

En bra väg till Mora

Jag är ju fortfarande i 71 års ålder barnsligt förtjust i allt som har med skidåkning att göra. Bland annat har jag ju åkt 42 Vasalopp och 19 öppna spår.

Skidgång Schladming

Skidgång Schladming

Denna jul beslutade jag mig för att köpa julklapp åt mig själv: Det blev Erik Wickströms bok ”Längdskidåkning för dig” . Det finns ju inte så många böcker av denna typ på marknaden så det kändes som ett naturligt val. Ändå var jag lite skeptisk till att börja med. Erik är ju ur min synvinkel närmast elitåkare och jag är ju typisk motionär, om än en erfaren entusiastisk och relativt kunnig sådan.​ Efter att nu läst boken från pärm till pärm har jag jag helt ändrat uppfattning. Denna bok är absolut en pärla även för oss motionärer. Och även nybörjare. Erik har verkligen lyckats att skriva till skidåkare på olika nivåer​, dessutom i en mycket trevlig ton.

Rullskidor Pichlbacken

Rullskidor Pichlbacken

Jag rekommenderar den varmt även till alla motionärer speciellt till alla Vasaloppslöpare. Om du följer Eriks råd om teknik, inspiration, träningsprogram och Vasaloppstips så har du en stabil plan för hur du kan genomföra ett Vasalopp på ett bra sätt. Han har verkligen tagit ett grepp om alla längdskidåkningens delar (teknikträning, rullskidåkning, skidgång, stakmaskin, utrustning, vallning), både i boken och på den medföljande DVD:n.

För att lyckas ännu bättre i ditt Vasalopp föreslår jag också att du går med i en skidklubb så du kan diskutera hur du omsätter dessa kunskaper praktiskt. Om du hittar någon du kan använda som träningskompis och gärna coach är det kanon. Enligt mig är dessa tips MYCKET viktigare än de ganska begränsade tips du får i din sportaffär etc.

Slutsats. Mitt råd till alla Vasalöpare och motionärer: köp Eriks bok, gå med i skidklubb och lär dig omsätta kunskaperna praktiskt och ditt skidliv kan nå nya höjder var än på skalan du just nu befinner dig.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.