Punktformsinlägg

Rickard Bergengren, Marika Sundin och jag på Borås skidstadion idag. Jag körde i Salomons RC Carbon (näst bästa modellen) med Prolink-system, Sverigedräkten jag fått av Årefjällsloppet för 24-timmars samt första exemplaret av nya Staffanstaven-modellen med det ekivoka namnet Redlight

Rickard Bergengren, Marika Sundin och jag på Borås skidstadion idag. Jag körde i Salomons RC Carbon (näst bästa modellen) med Prolink-system, Sverigedräkten jag fått av Årefjällsloppet för 24-timmars, samt första exemplaret av nya Staffanstaven-modellen med det ekivoka namnet Redlight.

 • Det blev ett nytt pass på 4 timmar idag. Det andra på tre dagar. Så hade jag aldrig tränat om det inte vore för 24-timmars 1-2 april i Åre och Nordenskiöldsloppet veckan efter. Det blir en liten chansning sett till Vasaloppet med denna träningsbelastning, men jag känner det är nödvändigt inför ultraloppen, både fysiskt och mentalt. Det blev sportdryck från Skip, med och utan koffein, samt ett par Mars. Det var riktigt trevligt idag. Först 2 h med Rickard Bergengren och lite grann med Marika Sundin, sedan med Robert Malmgren och även en bit med Jonas Colting, som sätter 3:ans växel i skejt bättre i år än tidigare. Inte minst pga skejtskor istället för klassiska. Han skejtar gärna uppför och stakar gärna på platten.
 • Barnens Vasalopp vid Hestrastugan. Det fanns 300 m, 1 km och 2,5 km. Astrid åkte 1 km. Här vid starten av 300 m.

  Barnens Vasalopp vid Hestrastugan. Det fanns 300 m, 1 km och 2,5 km. Astrid åkte 1 km. Här vid starten av 300 m.

  Barnens Vasalopp på Hestrastugan i onsdags gick jättebra. Astrid åkte en kilometer med mig på skidor vid sidan om, med Maj i bärstol på ryggen. Vi får se hur länge hon fortsätter att tycka pappas favoritsysselsättning är lika rolig som hon tycker den är nu! Erik Thiberg och Anna Wing var också på plats med sina barn. Det blir alltid som en fritidsgård där uppe och det gillar jag och barnen! Efter skidåkningen fikade vi och lekte sedan utan skidor på stadion och hejade på tränande människor, bl a Martin Damm, Manne Björnsson och Malin Andersson.

 • Jag är kluvet inställt till att McDonalds sponsrar skidlandslaget. Oavsett så kom det ett paket med gäng samlarbilder med ”korthållare” i form av en affisch, samt en kupong för en måltid på hamburgerkedjan.
 • Samlarbilder på landslaget

  Samlarbilder på landslaget

  Ida körde i veckan sitt sista (och första) pass på mer än mil inför Halvvasan i veckan. Det blev 2 mil på ungefär 2 timmar och 20 minuter. I eftermiddag väntar 1 mil med mig och barnen som publik vid Hestrastugan.

 • Jag har fått en del kommentarer på sociala medier och andra forum om att jag hade långa sockar utanpå tävlingsdräkten i söndags. Det var inga stödstrumpor, utan ett par hederliga raggsockar. Jag gillar raggsockar och när underbenet är varmt är det lättare att hålla mina kalla fötter varma. Sedan är det alltid roligt att bryta mönstret för att reta min kompis Z, som är stilpolis både i cykelklungan och i skidspåret. Han är särskilt ”förtjust” i att jag alltid har Intersportsockar i bomull på sommaren. Själv tycker jag det är praktiskt vid tvätt att bara ett en typ av sockar.
Långa raggsockar utanför tävlingsdräkten känns helrätt. Men jag är på jakt efter ett par snyggare än de på bilden. Tipsa gärna! Foto: Anders Claesson.

Långa raggsockar utanför tävlingsdräkten känns helrätt. Men jag är på jakt efter ett par snyggare än de på bilden. Tipsa gärna! Foto: Anders Claesson.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Punktformsinlägg

 1. Niklas Solsjö skriver:

  Du kan väl åtminstone dra på tävlingsdräkten utanpå strumporna😉

Kommentarsfältet är stängt.