Äntligen medalj – med mindre träning

När jag ändå är igång och ohämmat skriver om hur bra det är med personlig träning (se förra inlägget här) så fick jag tillåtelse av min finske adept Magnus Hindström att lägga upp ett trevlig mejl han skrev efter Vasaloppet i år. I sitt 6:e Vasalopp tog han äntligen medaljen (segrartiden + 50 %) och slog personbästa i både tid och placering (2526:a på 5:49). Kände extra roligt eftersom han tränat seriöst i många år (det är lättare med en otränad). Det vi gjorde var att träna mindre och mer effektivt.

Hej Erik,

och tack, det blev medalj till slut 🙂 Jag är ännu lite chockad över hur bra det sist och slutligen gick. […] Det blev medalj med 22min marginal!! Känns stort! Är dessutom säker på att jag skulle ha kapat 15-20min och över 500 placeringar med bra skidor. Nu blev det katt och råtta lek, omkörd nedför och sen stakade och diagonalade jag ifatt samma gäng på platten och uppför. Hade i princip samma placering från start till mål. Var stark hela vägen trots att stakningen var mycket tyngre för mig än för de andra som hade glid.

Kände mig väldigt självsäker och stark i starten då jag haft en riktigt bra träningssäsong! […] Humöret steg igen i Oxberg då jag hörde att eliten inte hade kommit i mål.

Summa summarum är jag ändå sjukt nöjd! Fem år har jag tränat med endast VL-medaljen som målsättning!!

Det är nog de långa tuffa rullskidspassen som varit nyckeln till framgång, jag har ju dessutom tränat mindre än tidigare (men helt klart bättre!). Jag tror inte att detta hade lyckats utan din hjälp, så TACK! 🙂

Tror jag fortsätter med samma upplägg ett år till och ser vart det leder! Får dock lägga in mera löpning om jag ska klara UltraVasan i augusti 🙂

Hälsningar,
Magnus

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.