Salmingskor och Rekylfest

Glömde ju två grejer från det förra inlägget, som ändå var tillräckligt spretigt.

Salming löpsko offtrail Elements

Salming Elements

Jag har sprungit första passet i Salming Elements, ett par relativt lätta terrängskor. En kortfattat beskrivning ser ut så här: ”Elements är Salmings första off trail-sko, en avancerad trailsko som passar på en mängd olika underlag, både i vått och torrt. Den väldränerade ovandelen ger låg våtvikt och tillsammans med det – enligt dem själva – utmärkta greppet i yttersulan passar Elements för såväl swimrun, obstacle course racing (OCR), off-trail eller orientering. Tåboxen är rymlig.” 

Salming Elements, dammodell

Salming Elements, dammodell

När jag sprang en blöt Orsa Kajt’n 2009 hade jag inga dubbar på skorna. En kille jag sprang susade förbi i leran i alla nedförsbackar och jag kutade förbi honom på ställen där det inte krävdes så bra grepp. Efter målgång frågade jag vad han hade för skor, varpå jag några dagar sedan ringde upp Inov8. Sedan dess jag Inov8 X-Talon 212 var mina absoluta favoritterrängskor. Överlag en populär modell. Jag minns bl a i omklädningsrummet efter Stockholm Trail 2013 (där jag sprang bra och blev 5:a), där hade var och varannan löpare den modellen. Jag är inne på mitt andra par. Det finns en uppdaterad modell, dock lite annorlunda.

Ida och jag redo för Rekylkalas

Ida och jag redo för Rekylkalas

Salming Elements har många likheter med X-Talon, dock med sina 288 gram lite tyngre än 212 gram. Sulan har dubbar som sitter glest, vilket ger bra grepp och minimal ansamling av jord/lera. Skon har relativt lite dämpning och är ganska ”icke-vridstyv”, någon jag uppskattar. Jag sprang inte i vatten så hur väl ovansidan är dränerad kan jag inte avgöra än.

Tåboxen är betydligt mer rymlig på Elements än X-Talon, något som säkert uppskattas av många. För mig med smala fötter så gillar jag passformen i X-Talon bättre, men har du breda fötter så blir nog Salming Elements en kanonbra sko. Säger jag åtminstone efter första turen. Det får bli många mil till så jag kommer på nya saker och ser hur slitaget blir. Vissa terrängskor tycker jag har för icke slitstark ovandel. Det är inte ovanligt att det blir hål när det inte borde bli det.

Droppet (höjdskillnad mellan häl och tå) på Salming Elements är 4 mm, vilket jag tycker är lagom. 12 och 8 mm är på tok för mycket, men jag gillar inte heller zero drop för jag tycker inte det ger samma driv framåt. Salming Speed, som jag sprungit både Göteborgsvarvet och Lidingöloppet med, har också 4-5 mm drop.

Lycka är att få träffa en som var med i Que Club, som ordnade högstadiediscon i Sandared, Olsfors och Dalsjöfors andra halvan av 90-talet.

Lycka är att få träffa en som var med i Que Club, som ordnade högstadiediscon i Sandared, Olsfors och Dalsjöfors andra halvan av 90-talet.

Rekyl 20 år
Reklambyrån Rekyl, där jag har mitt kontor, har fyllt 20 år. Det firades med pompa och ståt i klänningar och kostymer på Åhaga i torsdags för en vecka sedan. Ca 200 gäster och magikern/komikern Stefan Odelberg som konferencier. Stefan var f ö med i TV-programmet En Klassiker för ett par år sedan och man fick se hur han inte klarade repet i Oxberg. Självklart upplyste jag honom om det och han lovade att han skulle göra ett nytt försök.

Det blev en rolig, bra och häftig fest. Det var också kul att gå på vuxenkalas som omväxling, det hör inte till vanligheterna. En timme efter midnatt kom vi hem. Vår kompis Linnéa, som är hos oss ganska ofta och känner både Astrid och Maj bra, skötte med bravur tandborstning och nattning av barnen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Salmingskor och Rekylfest

  1. Ragneheim skriver:

    Namnet ”Que Club” har man inte hört på ett par år. Jisses, vad gammal du är Erik. 😉

Kommentarsfältet är stängt.