Trevligt dygn i Stockholm

Fredrik Erixon och jag på Acid Training

Fredrik Erixon och jag på Acid Training. Fredrik följde väl kanske helt exakt zonerna, men han ska ha beröm för hur stark han var på rodden.

Det blev ett fint dygn i Stockholm. Det var kul att besöka Runners World kontor i Alvik. Jag jobbar mer eller mindre och på olika sett med flera personer i det huset. Så det är bra att upprätthålla de kontakterna mer än bara vid Vasalöparens redaktionsmöten. Tidigare simmaren Emma Igelström var av en slump också där. Kul att träffa henne och kort prata löpning och triathlon. Hon sade att hon vill vara först upp ur vattnet i Kalmar i sommar. Löpningen är hennes akilleshäl.

På lunchen testade jag på Acid Training, på Tegnérgatan 18. Jag körde deras en timme långa träningspass, som ser ut ungefär så här:

  • 10 min stationär cykel (Wattbike) i olika olika pulszoner.
  • 2 min vila
  • 10 min roddmaskin i olika pulszoner
  • 2 min vila
  • 10 min SkiErg i olika pulszoner
  • 2 min vila
  • 10 min styrka program 1
  • 2 min vila
  • 10 min styrka program 2
CCC1000-middag på Mornington Hotel i Bromma

CCC1000-middag på Mornington Hotel i Bromma

Man knappade in sin maxpuls och fick sedan sin puls och procent av max projicerad på en dataskärm och så följde man vissa zoner. Jag lyckades komma upp i 97 procent på rodden, 95 procent på SkiErgen och 92 procent på cykeln. Så högt trodde jag inte att jag skulle nå. Inomhusträning för konditionsidrottare är något jag verkligen förespråkar av många anledningar och detta pass gillade jag skarpt. Det är också kul och motiverande att bli trött i grupp.

CCC1000-avslutning
På kvällen var det avslutning med CCC1000. Jag höll i ett styrkepass, halva gruppen åt gången, medan Fredrik drillade andra halvan i trapporna. Sedan lite info från förra året och kommande året och därefter middag. Ca 30 personer. Som vanligt väldigt trevligt.

När klockan var klockan var 01.40 var vi fortfarande tio personer uppe, men då var jag så trött att jag var tvungen att kasta in handduken. För er som råkat ha sett en sent tagen bild på mig och David Holmström på Adam Steens blogg så behöver ni inte vara oroliga att jag är försupen. Jag gillar att dricka 1-2 glas vin och det gör jag ofta, men jag gillar inte alkohol i stora mängder och så heller inte igår.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , . Bokmärk permalänken.