Tre goda nyheter

Viktor Thorn gjorde ett grymt bra lopp. JVM-åkaren känns bra att ha i sin klubb och förhoppningsvis satsar han på långlopp istället för trad snart!!

Viktor Thorn efter Skinnarloppet 2015, då vi länge åkte i samma klunga innan han spurtade ner mig och var 0,8 s före. Kommer jag 0,8 s efter den här killen nästa vinter har jag förmodligen gjort ett ”med beröm godkänt lopp”.

 1. Min klubbkompis Viktor Thorn, som var sistaårsjunior i vintras, blev uttagen till A-landslaget. Ingen superskräll med tanke på tre JSM-guld samt grymma resultat i seniorsammanhang i bl a SM och Skandinavisk cup, med SM-silver på 30 km skiathlon efter Hellner som kronan på verket. Men ändå ingen självklarhet att ta ut en junis. Pluspoäng till landslagsstaben. Jag har följt Viktor hela säsongen och även om JVM inte riktigt ville sig så har han varit otroligt stabil och det startade redan vid premiären i Bruksvallarna i november.
 2. Jag, Olle Häggdahl och Karl-Johan Westberg efter en tur runt Såken. Vårt uthus/lillstuga/förråd är till vänster. Till höger kan en skarpt öga se Westbergs föräldrars nya hus en kilometer bort sjövägen.

  Jag, Olle Häggdahl och Karl-Johan Westberg efter en tur runt Såken.

  Karl-Johan Westberg, vars föräldrar bor utanför Borås, blev uttagen till utvecklingslandslaget. Delvis pga av ett snyggt SM-guld i sprint. Alla som känner Kalle vet vilket otrolig vilja han har att vinna. Och han har alltid satt höga mål. Vi brukar träna ett par pass varje sommar, ofta blir det löpning runt Såken eller rullskidsintervaller i Aplaredstrakten.

 3. Vid tillfällen då jag skarvar på kallar jag den omåttligt trevlige och fantastiskt gästvänlige Frösöbon Fredric Uusitalo för min svåger. Han är ju trots allt min frus systers mans systers man. Alltså min fru Idas syster Åsa är gift med Mattias Nilsson, som är syster med Anna-Maria Nilsson, som är gift med Fredric. Grattis Fredric till jobbet som tränare för utvecklingslandslaget, som även inkluderar min klubbkompis Maria Nordström (pojkvän till Kalle) och hennes bror Gustav, som kör för Borås SK.
Fredric Uusitalo och jag tävlingsledare. Han krossade mig i loppet.

Fredric Uusitalo och jag tävlingsledare i cykelloppet innan vigseln mellan Åsa och Mattias på Mallorca förra året. Han krossade mig i loppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tre goda nyheter

 1. Axel skriver:

  Jag är överraskad över att Karl-Johan inte blev uttagen i A-laget. Han har presterat riktigt bra i vissa tävlingar i sprint, och är väldigt stabil och stark i kroppen (bra fristilsteknik). SM guld i både rullskidor och vanliga skidor (sprint) borde väga tyngre. Han gjorde även en helt ok tävling i Bruksvallarna. Oskar Svensson tycker jag har visat sämre resultat och potential.

  Jens Burman är rätt given i landslaget i och med att han är ung och har potential. På tävling har han dock varit för het på gröten och inte sett sina begränsningar. Mer kyla och lugnare utgångstempo i kombination med en höjning av nivån kan göra honom farlig i framtiden.

  Intressant också att landslagsledningen valt att ha både allround- och sprintåkare i samma träningsgrupp. För den oinvigde verkar det konstigt, men det kanske finns bra skäl till det.
  En sån åkare som Teodor Peterson är t.ex. inte gynnad av stora träningsmängder i relation till en sån som Calle Halvarsson.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag måste säga att jag är imponerad av dina resonemang. Det känns som du både har bra koll på skidvärlden och även kan reflektera kring det. Det uppskattas! Enda invändningen är väl att Kalle inte är så bra på kval än, så det räcker sällan till topp 30 i världscupen. I Sverige kan han bli 8:a i ett kval och vinna hela tävlingen, men ett motsvarande ”kvalåk” kan betyda utanför topp 30 i världscupen. Och då spelar det ingen roll och man är grymt bra man mot man, vilket Kalle är. Hoppas han bli en hejare även på kval till vintern!

  • Sanna skriver:

   Intressant resonemang, men att säga att Karl-Johan visat bättre resultat och större kapacitet än 20-åriga Svensson är kanske lite att ta i. 🙂 Oskar vann ju Skandinavisk Cup före Karl-Johan i Voukatti och med sina stabila topp 30 i alla VC-sprintar han startat i (med 7-placering som bäst) tror jag Svensson satt ganska säkert i A-laget. 🙂

Kommentarsfältet är stängt.