Kjell-Erik Ståhl om dagens löpare

Idag ska jag vara pappaledig. Åtminstone fram till 16.30. Det blir fint.

Läste en kul artikel i tidningen Varvet i helgen, om dåtidens löpare om dagens löpare. Man har ju hört det förr av bl a Ståhl, men ändå alltid kul att läsa. Se en av sidorna nedan.

FullSizeRender.jpg

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Kjell-Erik Ståhl om dagens löpare

 1. Jörgen skriver:

  Mycket kloka ord. De flesta av oss som ägnar oss åt någon form av idrott är amatörer som har ett jobb som får komma i första hand och då måste vi vara effektiva med vår träningstid. Stretch och styrketräning är säkert bra, men det är få av oss som ställer upp i en tävling i dessa grenar.

 2. Niklas skriver:

  Även elitlöpare vill ju ta snygga gymbilder med filter och lägga ut.

  Herregud, hur många likes skulle en svettig o sketen löpare i reflexväst få?

  Träna är ett attribut, ungefär som en chiuaua

 3. Erik Wickström skriver:

  Trist för Johan Larsson. Jag tror heltidsjobb och hård träning som Ståhl gjorde är svårare idag. De flesta har svårt att värja sig från alla sociala medier och allt ”brus” och då blir totalbelastningen många gånger för stor. Stressen ökar och då är det svårare.

 4. selle skriver:

  Alla är vi olika. Vissa måste säkerligen träna som Ståhl för att nå sin maximala potential medan andra typ Erik.W. kan komma i form genom ett par intervaller!? 😉

 5. Johan Berg skriver:

  Nåja, Ståhl sprang i 4-fart på träning allt som oftast vilket är 77 % av hans maxfart på maran. Får nog räknas som LSD ändå även om han sprang lite fortare än de flesta andra. Bosse Engwall som sprungit på 2.18 sprang distanspassen på 4:20-4:30 enligt denna tråd på jogg.se.

  http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=30269&sida=1

  • Erik Wickström skriver:

   77 procent av maxfart i maran är nog som sagt ändå fortare än de flesta andra. Jag läste inte hela tråden, men jag tror inte Ståhls pass var på platt asfalt som marathonloppen? I så fall blir 4-fart lite tuffare. Men jag vet inte. Intressant tråd för övrigt, tack för länken.

 6. Johan Berg skriver:

  Sant, Bosse E. skrev ju själv i tråden att han trodde att Ståhl kunde hålla högre fart pga bättre löpekonomi.

Kommentarsfältet är stängt.