Tre punkor på två dagar

n era går i graven. Till jul går min 66-årige mor Lena Lindberg i pension. Efter att tillsammans med hudläkarkollegan Gunnar Nyman drivit hudmottagning Telegrafen i Borås. I 26 år. De två plus en sköterska och en sekreterare. Länge utgjorde dreamteamet av Lena, Gunnar, Eva och längdhopparen Peter Häggströms mor Ingrid.

Borås Tidning förra veckan. En era går i graven. Till jul går min 66-årige mor Lena Lindberg i pension. Efter att tillsammans med hudläkarkollegan Gunnar Nyman drivit hudmottagningen Telegrafen i Borås. I 26 år. De två plus en sköterska och en sekreterare. Länge utgjordes dreamteamet av Lena, Gunnar, Eva och längdhopparen Peter Häggströms mor Ingrid. I stort sett obefintlig personalomsättning (de två läkarna var de samma alla 26 åren) och vi i familjerna träffade ofta de andra familjerna. I hela min ungdom och ungefär tills för bara några år sedan skämdes jag att som röd att ha en mor på ett privat ställe. Men med tanke på hur otroligt bra hon, övriga anställda och (verkar det som i a f) patienterna har trivts så har det gått över. Och jag är inte lika övertygad röd nuförtiden heller. Röstade blankt i förra riksdagsvalet, kunde inte bestämma mig. Innan dess har det alltid varit till vänster.

Jag har slagit nytt personbästa i punkteringar. Tre stycken på två dagar, på tre olika cyklar. Det är nog inte så många som rår på.

  1. I torsdags. Jag skulle cykla hem från min mor i stan till Lundaskog. Jag satt på Idas elcykel och hade barnen där bak i Charioten. När jag svängde in på Allégatan kom jag upp jämsides med Fredrik Lindström, som satt på en landsvägscykel. Fredrik är mannen bakom Protour Borås, en tio år lång cykelsocial framgångssaga som tyvärr är slut. Han kan cykla också, 82:a i Cykelvasan 2014. Självklart försökte jag hängde på Fredrik, vilket blev lite väl tuff körning på kullerstenen för cykeln som är pumpad och dimensionerad för Ida.
  2. En cykelrunda med barnen på mormors hoj i Vejbystrand i torsdags. Funkade fint. En timme senare ingen luft i däcket längre.
  3. Hade cyklat på Hallandsåsen i fredags. I bilen pratade jag med Stefan Palm. Alltid givande. Mindre givande var det pysljud som plötsligt bakdäcket släppte ifrån sig i höjd med Vantinge. Hade pappas bil, därav cykeln i bagaget istället för på taket.
De lyckades ta sig till toppen av Borås Tidnings förstasida. De tog 4000 patienter per år och sjukhuset 12 000 patienter.

De lyckades ta sig till toppen av Borås Tidnings förstasida. De tar  4000 hudpatienter per år mot sjukhusets 12 000.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.