Bilden blev till tårta

Karl-Erik Assarsson 50 år. Grattis!

Karl-Erik Assarsson 50 år. Grattis!

Andreas Nygaard

Andreas Nygaard innan starten i Birken i år

Jag är främst en skrivande journalist, ingen fotograf. Emellanåt säljer jag bilder separat, men främst handlar mitt fotande i professionen om att ta bilder till en text.

Det är roligt när bilder sprids. Exempelvis är det jag som tagit nästan alla bilderna på Team Santander (på Mallorca) och Team Skistart.com (i Örebro) som finns på Visma Ski Classics hemsida och som har visats i TV-sändningarna. Alltså den lilla bilden i samband med en liten faktaruta om åkaren.

Bilden på Johan Olsson har banken Santander använt mycket i marknadsföring och gjorde t o m en hel vägg av den. Den gången önskar jag att jag hade tagit bilden i RAW istället för jpeg, men skulle alla Idas och mina ca 50 000 bilder vara i RAW skulle jag behövt ha huset fullt av externa hårddiskar. Därför tar jag ganska sällan i RAW-format.

Johan Olsson

Johan Olsson

Ibland tar jag bilder vid tävlingar och lägger ner ganska mycket tid på att döpa fotona och lägga upp dem på bloggen eller Facebook. Det är ofta uppskattat från andra, så det är mödan värt. I samband med Nordenskiöldsloppet fick bilderna en stor spridning, främst i åkarnas sociala medier, men även på exempelvis SVT:s sida där de hade min bild på Anders Olsson. Det ger någon form av kick att vara på rätt plats vid rätt tid ibland och det är kul när personer använder ens bilder som profilbilder.

I samband med att boråsskidåkaren Karl-Erik Assarsson fyllde 50 år i helgen frågade hans fru Annette mig om en högupplöst version av bilden på Karl-Erik från Nordenskiöldsloppet. Det blev en tårta! Det gillade jag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.