RacePace av Oskar Lund och Adam Sernheim

Jag pratade i telefon med min gamla klubbkompis Oskar Lund igår. Oskar brukar påminna mig om att han har plus på mig i inbördes möten i skidspåren. Jag brukar påminna honom att jag har den bästa Vasaloppsplaceringen. Då kontrar han med att han blev 14:e på 15 km K vid SM i Sundsvall 2011. Den dagen minns jag f ö att jag blev otroligt glad för hans skull, kändes som jag själv knep ett SM-guld.

racepace_logo_highresVi har också haft duster i MTB-skogarna. En gång låg jag före honom i Ränneslättsturen och fick punka precis efter ett ställe där hans pappa stod. Jag menar att Oskars pappa lade ut spik när jag kom.

Oskar och jag trivs bra ihop och har kontakt lite då och då. Nu har han tillsammans med Adam Sernheim startat en sida med namn RacePace som verkar bra, särskilt för långa terränglopp. Han beskriver den så här:

RacePace – planerar din tävling utifrån fakta Vi har utvecklat en webbaserad tjänst som hjälper löpare att räkna ut vilket tempo som krävs för att uppnå sina tidsmål. Tiderna är baserade på ett statistiskt urval från resultaten från samma tävling fast tidigare år och urvalet är personer som springer på den tiden som du siktar mot. Speciellt hjälpfull är tjänsten för mer kuperade lopp och lopp där tempot varierar mer som t.ex. Lidingöloppet och Ultravasan. Men den fungerar även bra på plattare lopp så som halvmaraton och maraton. Just nu ligger Göteborgsvarvet och Lidingöloppet uppe på webbsidan. Men den kommer allt eftersom fyllas på med fler lopp under året, så som Stockholm Maraton, Midnattsloppen, Ultravasan, Berlin Maraton. Adam Sernheim och Oskar Lund driver webbsidan från Huskvarna. Båda har en lång bakgrund inom diverse konditionsidrotter så som löpning, längdskidor, cykel, triathlon och orientering.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.