Colting pigg

Jonas Colting cyklar i år på en fräsch Cervelo. Finns det något märke som gör snyggare cyklar? Han har dessutom lyckats att bli svartvit hela han, förutom en grön accentfärg på brillorna.

Jonas Colting cyklar i år på en fräsch Cervelo. Finns det något märke som gör snyggare cyklar? Han har dessutom lyckats att bli svartvit hela han, förutom en grön accentfärg på brillorna. Här uppför Rångedalabacken.

Jonas Colting och jag cyklade banan för Borås Triathlon igår. Från början var det tänkt att man skulle köra två varv på en 45 km-bana. Det borde funka hyfsat trots lite lägre energiintag tänkte jag, eftersom vi stack iväg vid kl 12, innan jag hade ätit lunch.

Jonas Colting och jag

Jonas Colting och jag

Det visade sig dock att banan tack vare besked från Trafikverket blivit en vändpunktsbana på 45 km. Så med lite transfer blev det drygt 10 mil cykling. Inte optimalt om man precis gjort comeback från sjukdom och inte ätit sedan de goda ostmackorna hamnade i magen vid 9-tiden.

Bra i början
Första halvan gick bra och jag kände mig stark, det kändes framförallt lätt uppför. Hade ofta ca 5-10 slag lägre än Jonas i backarna och vi har ungefär samma maxpuls. Men på hemvägen var det spel mot ett mål. Det brände rejält i benen för mig och jag kände mig energilös, medan Jonas verkade mer och mer oberörd ju längre vi kom.

När vi cyklade förbi Fristad på hemvägen fick pod-Niklas, som följde oss längst turen, åka till Statoil för att köpa uppiggande medel. Kaffe med Snickers till en trött konditionskonnässör, kaffe utan Snickers till en dygnsfastande hälsokonnässör. Jonas korttidsfastar ungefär en gång i veckan. Själv har jag prövat det två gånger, mest för att se hur kroppen reagerar. Lite intressant.

Borås Triathlons cykelsträcka är vacker

Borås Triathlons cykelsträcka är fin

Hård bana
Jag lyckades i alla fall ta mig hem. Cykelbanan för Borås Triathlon är riktigt fin. Och tuff. 1055 höjdmeter fick jag på min klocka. Men det känns ändå som det är tempocykel som gäller, i fall någon funderar på linjecykel istället. Vi hade en GoPro som Niklas satte på mitt styre så kanske kommer en film från banan i Coltings flöde om ett tag.

På kvällen var vi på middag hos familjen Svaninger. Väldigt trevligt och väldigt gott. Både maten samt det vita och röda vinet. Barnen lekte med de andra barnen och var uppe väldigt mycket längre än vanligt. Så till den milda grad att hela familjen Wickström sov till 07.55 idag. Det är nog rekord.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.