UIF-upptakt

Vi hade upptakt med långloppslaget i Ulricehamn IF igår. 1 timme och 45 minuters löpning + lunch + möte inför säsongen stod på programmet.

Några av Ulricehamns IF:s långloppsåkare. Fr v Peter Arnesson (kommer dock främst satsa på skid-OL i vinter, han har ett gäng VM-guld i den sporten), John Enander (gör comeback i skidspåren, kul), Jesper Nilsson, Gustaf Ljungberg och jag. Foto: Peter Sprigg. Plats: Galtåsen.

Några av Ulricehamns IF:s långloppsåkare. Fr v Peter Arnesson (kommer främst satsa på skid-OL i vinter, han har ett gäng VM-guld i den sporten), John Enander (gör comeback i skidspåren, kul), Jesper Nilsson, Gustaf Ljungberg och jag. Foto: Peter Sprigg. Plats: Galtåsen.

Löpning gick fint och kul att se arbetet med världscupbanorna i skogarna kring Lassalyckan. Spår breddas och det blir några nya spår. Vi sprang delar av VC-banan, sedan ut på stigar och så småningom passerade vi Galtåsen, Västergötlands högsta punkt på 361 meter.

19,5 km (snittfart 5.25 min/km) är det längsta jag sprungit sedan Göteborgsvarvet förra året och tiden 1.46 var det längsta på jag vet inte när. Det är den här typen av pass jag tror jag behöver för att bygga upp mig stark och skadefri i juni, alltså 2 mil lugnt lufsande på stigar i runt 5.30-fart, för att sedan öka lite under juli.

Efter många fina år har Lars Karlsson valt att kliva av som ansvarig för långlopparna för att istället jobba med världscuptävlingar. Jag har varit lite orolig inför detta, men nu har vi en ny organisation med tre herrar som delar på ansvaret. Så nu lär det bli samma världsklassiga service på långloppen i Sverige med boendebokningar, vallning, stavservice, drickalangning mm. Det är jag väldigt glad för. Jag tror få om någon klubb i Sverige kan matcha Ulricehamns IF gällande service på nationella långlopp.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.