Nya Oakley och Salming Speed 3

Salming Speed 3. Fördelen med att köpa 10-pack med Intersportstrumpor är att det inte gör så mycket om något strumpa kommer bort i tvätten. Jag har ca 20 par och jag är jäkligt nöjd med göra tvättsitutationen lättare.

Salming Speed 3. Fördelen med att köpa 10-pack med Intersportstrumpor är att det inte gör så mycket om något strumpa kommer bort i tvätten. Jag har ca 20 par och jag är jäkligt nöjd med göra tvättsitutationen lättare.

Jag hämtade ut ett par nya Oakley på City Cross i Lundaskog, som är närmaste utlämningsställe för Postnord för oss. De är skickade från Danmark för test och de var tydligen så nya att de inte är offentliggjorda än. Jag inte får lägga ut bilder på brillorna förrän i slutet av juni. Snygga, lätta, sköna och bra ljus är i alla fall några av egenskaperna. Det gillas.

Bilder som däremot får visas är på nya Salming Speed, som kom i år. Jag invigde mina i veckan. Det är tredje versionen av Speed. Jag har tidigare sprungit en hel del i den första versionen, bland annat Göteborgsvarvet och Lidingöloppet. Skon väger 210 gram och har ett drop på 5 mm. Vissa skor har 8 eller hela 12 mm drop. Det gillar jag inte att springa med, eftersom jag tycker tekniken blir lindande när häldelen är mycket högre än tådelen. Däremot är jag inte så förtjust i zero drop, alltså ingen nivåskillnad mellan häl och tå. 4-6 mm (typ) passar mig bra för att få rätta drivet.

Salming Speed 3

Salming Speed 3

Salming Speed tycker jag passar bäst som tävlingssko från 5 km till maran ungefär, samt för snabbare träningspass. Tidigare sprang jag ofta med Speed även vid barnvagnslöpning, men jag har slutat med det eftersom jag tycker det sliter för mycket på benen. När jag springer en stor andel grusväg och asfalt istället för grusväg kombinerat med stig så vill jag ha mycket dämpning. Jag har ett par maxdämpade Altra Paradigm (tyvärr zero drop, men oväntat skön att springa med) som jag kutat en del i med joggingvagnen för att spara på vaderna.

I Borås Triathlon på lördag lutar det åt att jag springer i nya Salmning Speed. Eventuellt springer jag i Salming Distance istället om jag känner att jag vill ha aningen mer dämpning eftersom man redan varit ute och tävlat i över 3 timmar vid det laget och antagligen inte har ett lika lätt och skonsamt löpsteg.

Skillnaden mellan första och tredje versionen av Salming Speed har jag inte utforskat än, men jag gissar att de inte är några superstora skillnader.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nya Oakley och Salming Speed 3

  1. Gitarrmartin skriver:

    Dum fråga: vad gör oakleybrillorna bättre än ett par 50kronors från lager 157? Tycker de funkar perfekt!

    • Erik Wickström skriver:

      Det går att träna och tävla med 50 kr-brillor, men jag tycker det är ganska stora skillnader gällande ljus, förmåga att motstå imma, reptålighet, slitstyrka på ramen, vikt, passform, känsla och design. Men jag har också höga krav på glasögon. Gällande strumpor har jag inte samma krav 🙂

Kommentarsfältet är stängt.