21 mils-turen revisited

Rickard lärde mig allt och lite till om de olika sädesslagen, hybrider och dåligt grundarbete

Rickard lärde mig allt och lite till om de olika sädesslagen, hybrider och dåligt grundarbete

Här kommer kartan och ett par fler bilder från 21 mils-turen i fredags. Start och avslut i Vejbystrand, där vi var i helgen.

Jag är ohyggligt svag för cykling i inre Halland. Tonvis med små, fina 70-vägar i lagom kuperad bokskog. Framförallt områdena kring Simlångsdalen är jäkligt fina. I de krokarna fanns för övrigt en rullskidstävling tidigare, Hallands rullski, där jag lyckades sopa hem bucklan före Z år 2013 (the story finns här). En legendarisk dubbel.

Därför blev rundan till stora delar i inre Halland, med ganska lång ”transportsträcka”, bl a över Hallandsåsen, för att komma till det göttiga. Hallandsåsen är det bästa för landsvägscykling tycker jag, men inte då man vill cykla långt och med hyfsat snitt.

Svängen till nordvästra Bjärehalvön i början var för att hämta upp Rickard Bergengren, som totalt körde ca 20 mil. Viken vid Vejbystrand och Torekov kallas f ö Skälderviken. Där har jag fiskat mycket som grabb, men i princip ingenting senaste fem åren. Får bli comeback senare i sommar.

Dubbelfika är helrätt. Och en baguett är alltid rätt. Här var Rickard ordentligt trött och bättrade på både Coca Colas och Cloettas omsättning med ett par procent. Han sade även ett par väl valda till en pratglad gubbe då han själv vid tillfället inte var lika pratglad.

Dubbelfika är helrätt. Och en baguett är alltid rätt. Här var Rickard ordentligt trött och bättrade på både Coca Colas och Cloettas omsättning med ett par procent (det köptes betydligt mer än vad som syns på bilden). Han sade även ett par väl valda till en pratglad gubbe då han själv vid tillfället inte var lika pratglad.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 21 mils-turen revisited

  1. träningsglädje skriver:

    Simlångsdalen! Här i krokarna finan Susanne Ljungskogs favoritrunda – eller den hon körde mycket förr. El diablo kallade hon den för!

    • Erik Wickström skriver:

      Aha, det visste jag inte men jag är inte förvånad. El diablo låter som att den var kuperad. Jag cyklade faktiskt med hennes gamla styre, det sitter på min linjecykel.

Kommentarsfältet är stängt.