Rullskidor från Sydney till Perth

Jonathan Ljungqvist från Habo och Marcus Aspsjö från Lidköping körde 400 mil på rullskidor från Sydney till Perth i våras. I måndags kom en artikel om äventyret på Freeride.se. En film på 2 min finns här. Ingen bländande teknik, men onekligen väldigt imponerande att köra ett Vasaloppet för dag i hetta i flera veckor med 50 kg packning. Citatet nedan vittnar om att de inte frös.

– Vi började i februari då var det extremt varmt. Vissa dagar hade vi upp emot 50°C och då var det förfärligt. Vi kanske fick gå upp klockan halv fyra på morgonen och skida till 11 på förmiddagen och sedan låg vi och sov i skuggan från 11 till fyra, fem för att sedan köra på kvällen igen. Det var så vi fick besegra hettan.

Skärmavbild 2016-07-06 kl. 11.51.52 1

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.