Bilder rullskids-SM 2016 i Norrköping – masstart

Rullskids-SM 20 km masstart i Norrköping gick i ett härligt regnväder. När jag satt i bilen på väg från Kolmården till Norrköping ösregnade det så mycket att marschfarten på motorvägen under kort period var ca 40 km/h. Då tävlade damerna. Vid herrarnas tävling var vädret lite snällare.

Jag vill minnas att de åkte tolv varv och jag stod på samma ställe i princip hela tiden.

Anton Lindblad drog ofta

Anton Lindblad drog ofta. Tobias Westman bakom tog som vanligt minst vind av alla.

Viktor Axelsson. Bildbevis på att han fick ont i ryggen.

Viktor Axelsson. Bildbevis på att han fick ont i ryggen.

Luckan på några sekunder Gustav Nordström hade i slutet av loppet var den största luckan någon hade, åtminstone där jag stod

Luckan på några sekunder Gustav Nordström hade i slutet av loppet var den största luckan någon hade, åtminstone där jag stod

Axel Bergsten kraschade tidigt och körde stora delar av loppet själv. Jag höll i hans reservstavar, men utrustningen höll. Varför han körde med vätskesystem på en 40 min lång tävling är oklart.

Axel Bergsten kraschade tidigt (syns på bennummerlappen) och körde stora delar av loppet själv. Jag höll i hans reservstavar, men utrustningen höll. Varför han körde med vätskesystem på en 40 min lång tävling är oklart.

Erik Bertilsson förnamn är tvåstavigt, men här åker han enstavigt

Erik Bertilssons förnamn är tvåstavigt, men här åker han enstavigt

Johannes Andersson är en skåning som precis flyttat upp till Östersund. Han tränar stenhårt (ca 800 h per år) och tar sakta steg för steg mot eliten. Bättre VO2 max än mig och bra på rullskidor, men behöver mer snövana. Flytten till Östersund från Österlen var behövlig. Jag läser hans blogg ibland, finns här.

Johannes Andersson är en skåning som precis flyttat upp till Östersund. Han tränar stenhårt (ca 800 h per år) och tar sakta steg för steg mot eliten. Bättre VO2 max än mig och bra på rullskidor, men behöver mer snövana. Flytten till Östersund från Österlen var behövlig. Jag läser hans blogg ibland, finns här. Det är kul att följa hans framfart och den skånska duellen med Rickard Bergengren.

Anton Hedlund. Jag högg han direkt efter målgång där inga andra stod.

Anton Hedlund. Jag högg han direkt efter målgång där inga andra stod. Grattis till guldet! Hade det inte varit för den magiska stafettsträcka han gjorde på skid-SM i vintras hade detta guld kunnat vara lite oväntat.

Samtliga bilder finns här på Dropbox.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.