Klart med Kiruna 4-8 januari 2017

I onsdags blev det spikat att jag kommer att vara i Kiruna 4-8 januari 2017. Det blir ett digert program där jag ska hålla i tekniklektioner och ge föreläsningar. Vistelsen rundas av med att jag kör Camp Ripan-loppet. Det är bl a seedningsgrundande för Birken.

ag trivs väldigt bra som skidinstruktör och föreläsare

Jag trivs väldigt bra som skidinstruktör och föreläsare. Här från Grövelsjön i januari.

Det känns kanonkul att det är klart och jag ser verkligen fram emot att komma till Kiruna igen. Kul med ny tävling för mig också! Förutom mellanstation vid resor till Björkliden, Riksgränsen och Lofoten har jag bara varit i Kiruna två gånger.

En gång på läger på novemberlovet med Jonas Gren år 2000, då jag passade på att lära mig Sveriges samtliga riktnummer på resan upp (ungefär hälften sitter fortfarande). Väl uppe åkte vi skidor både på spåret och på de snötäckta bilvägarna. Och en gång på läger på samma lov år 2001 med Joakim Gustafsson, ett ytterst legendariskt läger då jag vill minnas att han tränade drygt 30 timmar på en vecka. Styvt för en då 19-åring. Jag minns också en pojke på typ åtta bast som gjorde en backflip på snowboard i ett litet fjuttit hopp i en pulkabacke.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Klart med Kiruna 4-8 januari 2017

  1. Christian Olsson skriver:

    Minns också det legendariska lägret 2001 då två junisar Erik och Jochen inte kom igenom säkerhetskontrollen till flyget hem….. Ni kunde inte fatta vad det var innan de beepade era pulsband som givetvis satt på platsen de ska sitta 🙂

    • Erik Wickström skriver:

      Haha, det kommer jag inte ens ihåg, men jag är inte förvånad. Vi bodde på vandrarhem i stan (där även Björn Lind och Wille Hampusson bodde) och sprang till spåren. Vill minnas att du bodde nära spåren, camp ripan eller folkhögskolan. Tror vi tittade förbi en gång.

Kommentarsfältet är stängt.