Johannes Andersson visar sommarform

Många blir stressade över att se andra på sociala medier som tränar mycket. Jag själv slutade bli stressad för några år sedan. Det känns ju lite konstigt när man själv känner sig nöjd med att ha tränat 9 timmar förra veckan, och så tränar de jag ska tävla mot drygt dubbelt så mycket. Men som sagt, jag blir lyckligtvis inte speciellt stressad över sådant längre.

Johannes Andersson är en skåning som precis flyttat upp till Östersund. Han tränar stenhårt (ca 800 h per år) och tar sakta steg för steg mot eliten. Bättre VO2 max än mig och bra på rullskidor, men behöver mer snövana. Flytten till Östersund från Österlen var behövlig. Jag läser hans blogg ibland, finns här.

Johannes Andersson vid rullskids-SM i Norrköping nyligen

En som tränar mycket, som än så länge ligger en bit efter i skidspåret, är skåningen Johannes Andersson. Jag tror han kommer ta stora kliv i vinter. Han har sedan länge varit bättre på rullskidor än skidor, men när man genomför ett pass som nedan (text från hans blogg), då lär man åtminstone inte åka svinlångsamt på snö.

…blev alltså 4:or och tradd-åkning, skönt att använda benen lite efter man bara stakade innan idag. Tog några minuter innan pulsen kom upp men sedan var den nästan lika konstant uppför 165-168 (86-87 %) och på platten 160- 163 (83-84 %). Snittpulsen landade ”bara” på 156 (80 %) men det går en hel del nerför också som gör att den hinner sjunka väldigt mycket. Tröskeldraget tog 1:05:18 timmar och kom på det 23,34 kilometer som alltså gav ett snitt på 21,4 km/h. 390 höjdmeter togs under draget, så det är inte platt direkt. Jag gissar att ungefär 65 % var stakning, 15-20 % användning av ben och resten var fartställning/kurvtagning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Johannes Andersson visar sommarform

  1. Pingback: Rullar på + Henrik Stenson | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

  2. Johan skriver:

    Den som behöver skriva i ett blogginlägg att han inte blir stressad är den som är mest stressad.

Kommentarer är stängda.