Trevliga ord

Jag uppskattar verkligen den del av mitt jobb som betyder att jag skriver personliga träningsprogram åt motionärer och elitmotionärer som vill förbättra sig i konditionsidrott. De får var 4:e vecka ett träningsschema med detaljerade pass dag för dag. Det är helt individbaserat, så saker att ta hänsyn till är bl a träningsbakgrund, mål, tillgänglig utrustning, tillgänglig natur/omgivningar, styrkor, svagheter, kroppskonstitution, arbetstider, familjesituation etc.

Bilden har inget med texten att göra, men oj vad det blev varmt ute senaste dagarna

Bilden har inget med texten att göra, men oj vad det blev varmt ute senaste dagarna

Genom åren har jag lärt mig oerhört mycket genom mina adepter, hur de svarar på träningen. De erfarenheterna är också en stor del av grunden jag har skrivit min nya bok på, som kommer att börja formas (layoutas) 10 september.

Bra med ett schema
Nästan alla jag har coachat förbättrar sig ganska mycket. Det beror dels på min kunskap och erfarenheter, men också att de har ett schema att följa och att de vet att någon tittar i deras träningsdagbok (vanligtvis Funbeat).

I veckan fick jag ett riktigt trevlig mejl tillbaks efter att jag skickat en ny fyraveckorsperiod. Sådant är jättekul att läsa:

Tack för schemat! Ser ut att bli en riktigt rolig och spännande period. Älskar verkligen det här upplägget. Passar mig perfekt tycker jag. Det blir en kick varje gång en ny period ska inledas. Trodde aldrig att jag skulle kunna se fram emot ett träningspass som ligger typ tre veckor fram i tiden. 🙂

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.