Stakintervaller med Rickard och Marika

Rickard Bergengren och Marika Sundin i Vejbystrand

Rickard Bergengren och Marika Sundin i Vejbystrand

Denna vecka bor jag och barnen hos min far Ulf i Vejbystrand, medan Ida är hemma i Borås och jobbar. Pappas hus ligger 1 km ifrån min mors. Det blir fortsatt bad, lek, båtutflykter, trevliga besök, goda middagar etc. Bra sommar. 

Idag hade far hand om barnen en timme på morgonen så jag kunde köra rullskidsintervaller. Rickard Bergengren och Marika Sundin som håller till i Torekov på sommaren, ca 2 mil från Vejbystrand och också på Bjärehalvön, plingade på kl 07.57. De är bra på att hålla tider. 

Inte bara plattfisk i näten. Ibland även krabbor, men här rejält stor för att vara Skälderviken.

Inte bara plattfisk i näten. Ibland även krabbor, men här rejält stor för att vara Skälderviken.

Det blev 2 st relativt flacka stakintervaller på en 5,4 km flack slinga (25 höjdmeter styck) på 3:or med 2 min vila. Start och mål på samma ställe. 

Fjärde gången jag kör det här passet på tio dagar nu. Och det går successivt snabbare för varje pass i likvärdigt väder. 13.47-14.03 min första gången. Idag 13.13-13.12 min (24.6 km/h i snitt). Visserligen lite draghjälp av Rickard (5-6 min på 1:a int, 2 min 2:a int), men jag har gjort en otvetydigt förbättring. Kul!

Rickard var 5 s bakom på första och 70 s bakom på andra. Han hade dock gjort en heroisk instas på landsvägscykeln i Laholm dagen innan. 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.