Löpning på Bjärehalvön – Hålehall är bra

Bokskog är ljuvligt. Denna vid Hålehall utanför Förslöv på Bjärehalvön.

Bokskog är ljuvligt. Denna vid Hålehall utanför Förslöv på Bjärehalvön.

Att jag trivs i Vejbystrand har nog inte undgått de som läst bloggen på sistone. Här har jag spenderat mina barndoms somrar och i år har jag varit här mer än på säkert tio år.

Skåneledenskylt vid Hålehall

Skåneledenskylt vid Hålehall

Det som jag inte gillar är när man ska springa långt, vilket jag gjort flera gånger i sommar pga Ultravasan. Visst är Skåneleden längs havet mot Torekov både fin och på mjukt underlag. Men den är flack och ska man springa en annan väg tillbaka blir det asfalt. För intervaller på knappt 2 km funkar ”Sommarsolsskogen”, men för långpass kunde det varit bättre.

För några dagar sedan tog jag bilen till Förslöv och parkerade vid Statoil. Sedan sprang jag upp till Hålehallstugan och klämde ett varv på deras gröna milspår (11 km står det att det är förrsten). Det var många år sedan sist och nu var det lite bättre skyltat, vilket uppskattas. Stig och grusväg och trevlig blandning.

Hålehall är en anhalt för Skåneleden och ligger på Hallandsåsen. Fint. Och där finns bokskogar. Jag är oerhört svag för skånska och halländska bokskogar. En lisa för själen. Det här är nog det hittills bästa ställe jag vet att springa på Bjärehalvön.

Hela löpturen blev ett ”kortare långpass” på 18,4 km, 1 h 31 min, 4.57 min/km i snittempo, 172 steg/min i snittstegfrekvens och 285 höjdmeter.

Hålehallsstugan

Hålehallstugan

Animaliska inslag på spåret

Animaliska inslag på spåret

F10 är sedan länge nedlagt, men jag tror fortfarande det skjuts i trakten

F10 är sedan länge nedlagt, men jag tror fortfarande det skjuts i trakten

Jag gillar inte att springa med lurar, men nu under semestern ligger jag efter med Jonas Coltings pod, så jag tog igen lite

Jag gillar inte att springa med lurar, men nu under semestern ligger jag efter med Jonas Coltings pod, så jag tog igen lite

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Löpning på Bjärehalvön – Hålehall är bra

  1. Staffan Sandblad skriver:

    Hej Erik!

    Jag brukar läsa din blogg (rolig läsning!) och såg det här inlägget. Jag bor själv i närheten på somrarna och tycker det här ser ut som en fin runda – du råkar inte inte ha en gpx-fil du kan dela med dig av?

    /Staffan

  2. Staffan Sandblad skriver:

    Det fungerade alldeles utmärkt, tack!

Kommentarsfältet är stängt.