I träning igen

Efter en knapp vecka med nästan ingen träning pga ett lätt halsskav är jag igång igen. Igår testade jag att åka uppför backen till Bua ägg med start vid Godisladan i Sjömarken. 2,98 km med en stigning på 120 höjdmeter. Bra backe, men lite knixig att åka nedför även med 4:or. Kanske jag ska anlita min far som chaufför ner för ett intervallpass där framöver. Pappa har aldrig kört bil med rullskidåkare nedför backar, men någon gång måste ju bli den första.

Kul att Justyna Kowalczyk verkar satsa hårdare på Vasaloppet än VM

Kul att Justyna Kowalczyk verkar satsa hårdare på Vasaloppet än VM. Från hennes Twitterkonto.

Idag är det fredag och sista vardagen på min sex veckor långa semester (med ungefär en timmes jobb per dag). Sista två veckorna har Ida jobbat. Första veckan bodde jag hos min far i hans hus i Vejbystrand. Den här veckan har jag bott hemma, och bland annat träffat mina kompisar Erik Thiberg, Robert Malmgren, Nicklas Wing och Martin Josefsson, med respektive barn. Det har varit trevligt. Små utflykter som t ex till stugan i Aplared och mycket tid hemma. Lugnt och skönt.

Efter första veckan fick jag mycket respekt för ensamstående. Att fixa allt med tandborstning, ordna med kläder, måltider, läggning, tidigare mornar etc helt själv är skillnad mot att kunna dela upp det på två. Hur härligt det än har varit med ledighet måste jag erkänna att det ska bli skönt att sitta framför datorn en massa timmar på måndag. Det finns en del att ta igen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.