32 km – sista långpasset inför Ultravasan

Norrtäljeskidåkaren och CCC1000-kollegan David Holmström tittade förbi en snabbis igår på sin väg på Varberg och Halmstad. Han bjöds på perkulatorbryggt kaffe och ostmacka. Sedan ville han ner i källaren och dra en hundring. Vilket jag också gjorde. Det blev 18.3 s på båda.

Norrtäljeskidåkaren och CCC1000-kollegan David Holmström tittade förbi en snabbis igår på sin väg på Varberg och Halmstad. Han bjöds på perkulatorbryggt kaffe och ostmacka. Sedan ville han ner i källaren och dra en hundring. Vilket jag också ville. Det blev 18.3 s på båda.

Igår sprang jag det sista långpasset inför Ultravasan. 32 km, uppskattningsvis 60 procent stig, 30 procent grusväg och 10 procent asfalt. 585 höjdmeter.

Groupselfie med fågelmat

Groupselfie med fågelmat

Stigarna var ganska knixiga (exempelvis Hestra IF:s 12 km-spår) så terrängen var nog både mer svårforcerad och mer kuperad än Ultravasan, som stiger 867 meter och innehåller 20 procent stig.

Som vanligt på långpassen försökte jag hålla bra marschfart, denna gång 4.56 min/km. Jag har fortfarande målet att hålla 4.30-fart i Ultravasan, men det kommer att bli väldigt tufft andra halvan. Dessutom vet jag inte exakt hur lätt det är att hålla fart på underlaget. Jag har visserligen vandrat sträckan, men det var länge sedan och tänkte jag inte i termer av hur snabbt det skulle gå att springa. Kanske mitt mål är orimligt. Vi får se.

Träningsmålet innan Ultravasan var att genomföra två pass á 45 km. Nu blev det inget pass på över fyra mil, men tre pass på över tre mil: 32 km, 32 km, 36 km. Vi får se hur långt det räcker.

100 m SkiErg

100 m SkiErg

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.