Tillbaks på Rekyl – och lite ont

Idag är det tisdag och jag gör min första dag på kontoret på över 6 veckor. Känns faktiskt väldigt bra att få kunna jobba flera timmar i sträck och få fixat en massa grejer och börja dra igång lite större projekt.

Jag skulle egentligen ha börjat jobba igår, men det var studiedag på dagis så jag förlängde semestern en dag. Therese Malmgren kom med sina två barn och så lekte vi nästan hela dagen. Trevligt! Valter och Astrid har alltid kul tillsammans.

Jag sitter mellan Magnus Wallmark och Richard Almqvist på Rekyl. Bra killar! Mittemot sitter Johannes Glans, som med bravur filmade och fotade för Längdskidåkning för dig.

Jag sitter mellan Magnus Wallmark och Richard Almqvist på Rekyl. Bra killar! Mittemot sitter en semesterfirande Johannes Glans, som med bravur filmade och fotade för Längdskidåkning för dig.

Det där med semester eller pappaledighet kan man också fundera på. Själv har jag valt att bara ta ut minimalt antal dagar på barnen (60 dagar var) och ”ge” resten till Ida, eftersom jag har lättare att vara ledig än Ida. Jag kan ju vara hemma även om jag inte tar ut någon föräldradag. Så funkar det inte riktigt om man är anställd på en arbetsplats. Då är föräldradagar på sätt och vis värda mer. Så tänker vi i alla fall. Apropå sådant har det varit lite pill med mitt SGI (som bl a avgör föräldra- och VAB-penning) när jag gick över från enskild firma till aktiebolag, men det har börjat ordna upp sig. Att fixa med sådant är verkligen inget jag gillar, ett nödvändigt ont.

Fre-lör slet
Senaste åren då jag har tränat mindre har jag nästan aldrig känt mig sliten. Formen har inte alltid varit bra, men jag har på något sätt känt mig pigg på nästan alla träningspass. Det är skönt och en förklaring till att jag har kunnat ha bra effekt med den träning jag har gjort. Men de senaste dagarna har jag känt mig sliten. Jag tror långpasslöpning fredag kväll plus långpass stakning lördag förmiddag blev lite för mycket, eftersom båda var ganska långa och hårda.

På söndagen kände jag mig sliten på ett sätt jag nästan aldrig gör nuförtiden och körde superlugn skejt på knappt 1,5 h (ca 15 km/h i snitt på Marwe-8:or). Gårdagen var inte mycket bättre och den enda träningen jag gjorde var 30 min lugn löpning. Dessutom kände jag av lite skador här och där. Ajaj, ingen höjdare när Ultravasan är så nära. Men jag hoppas det ska vända med några lugna dagar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.