Borås Night Trail, radiointervju och stavlängd

  • Kl 21.30 går första starten för premiärupplagan av Borås Night Trail, som arrangeras av min moderklubb Hestra IF, där jag fortfarande är medlem. Distanserna är 9 km och 15 km och det är stiglöpning med pannlampa vid Kypesjön som gäller. Nu till helgen arrangerar samma förening Höstrullen på Viared, där jag blev 3:a förra året. I år blir det ingen start för mig pga Ultravasan.
  • Idag blev jag intervjuad angående min start i Ultravasan  i programmet ”Förmiddag i P4 Sjuhärd”. Klippet är från 48:20 till 55:35 och finns här.
  • Efter mitt blogginlägg om teknikfilmer och stavlängd igår fick jag en bra replik från Stefan Ekman (eftersom han skrev med sin hemsideadress tar jag mig friheten att lägga till efternamnet). Det är något av det bästa jag vet med att ha en blogg, att man få trevlig input från läsare.
Stefan Ekman, Strömsberg

Stefan Ekman, Strömsberg

Hej på dig Erik!
Har provat en massa stavlängder jag också men är kvar på det vanliga (för mig) i stort sett.
Är 181cm lång
Kör 156cm på rullskidtävlingar (mycket plattstakning), ganska långt ändå. Längre stavar blir som du skriver en tvåstegsraket som blir seg, svårt att få bra drag genom rörelsen.
Kör 156cm på platta snölopp med relativt snabbt före, dvs en klassisk långloppslängd, några cm längre än traditionellt klassiska.
Kör 157,5 på kuperade långlopp, eller mjukt eller segt före. När man inte behöver en så snabb rörelse.
Har testat 165cm (skatelängd) på motlutsintervaller på Lugnet (typ Mördarbacken och slakmotor) och det känns som det avlastar armarna bra. Blir lättare uppför. Dock inte bra om det blir för mycket platt.
160 med Kraftstaven (enligt rek) men tycker inte att den ger något extra. Kan dock bli aktuell för nått 22-milslopp i framtiden, för att avlasta armarna.

154 eller 154,5cm i klassisk stil på snö, om man nu får för sig att köra det.

Jag tror jag träffat hyfsat rätt i längder för mig iaf, men vi har ju alla olika kroppar/förutsättningar.

Lagom nördigt hoppas jag du tycker!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Borås Night Trail, radiointervju och stavlängd

  1. Lasse skriver:

    När ni pratar stavlängd, mäter ni från spets till infästning av handrem eller på något annat sätt?

Kommentarsfältet är stängt.