Stötteapparat i Ultravasan – och på P4 Sjuhärad idag

Så här har min löpträning sett ut sedan oktober 2015. Stegringen i sommar har varit fin! Men det är inte supermånga mil. 24,6 mil som mest en månad, i juli. Det är knappt 6 mil i veckan. Men jag tycker ändå att jag har haft bra kvalitet på passen. Endast två löpintervallpass på två månader, men hyfsat fart på distanspassen.

Så här har min löpträning sett ut sedan oktober 2015. Stegringen i sommar har varit fin! Men det är inte supermånga mil. 24,6 mil som mest en månad, i juli. Det är knappt 6 mil i veckan. Men jag tycker ändå att jag har haft bra kvalitet på passen. Endast två löpintervallpass senaste två månaderna, men hyfsad fart på distanspassen.

Fredag morgon åker ett riktigt dream team upp till Dalarna. Mina fantastiska vänner Martin Josefsson och Tobias Magnusson kommer att serva mig på plats med praktiska saker dagen innan och sedan supporta under tävlingsdagen med dricka, geler etc. Eventuellt även barer. Pappa åker också med upp, men stannar i Falun hos sina vänner Totte och Birgitta Berg i Hosjö, där vi för övrigt bor ibland på resor i Dalarna.

De Skip-produkter som jag använder, bland sportdryck med och utan koffein, geler med och utan koffein, barer och återhämtningsdrycker

Alla dessa Skip-grejer kommer jag inte ha på Ultravasan, men det är de produkter jag använder i övrigt. Planen för lördag är sportdryck med hallonsmak, koffeingeler med colasmak och eventuellt några bitar med kokosbars. Anledningen till att jag kör koffeinet i gelerna istället för i sportdrycken är för att jag vill ha koll på koffeinet i milligram. Överdoserar jag blir jag skakig.

Tobias hjälpte mig vid 24-timmars (Martin skulle också varit med men blev sjuk) och Martin har varit med på flera tävlingar, så det är en rutinerad duo. De kommer också att uppdatera på Facebook under dagen.

På radio idag
Vi kommer att bo i Lennart ”Klingan” Klingbergs stuga i Sälen. Jag ville bo i Sälen för att kunna ha nära till starten, som går redan kl 05.00.

Förutsättningar är hyfsade. Jag har tränat helt ok tycker jag, dock med avsaknad av pass på över 36 km. 9 mil kommer att bli långt. Jag kommer nog också att revidera målet. 4.30 min/km är nog lite väl optimistiskt. Särskilt nu när jag känt av ett gäng skador på slutet. Fick för övrigt behandling av Olle Massör igen igår. Målet kanske blir 5 min-fart, eller varför inte en placering som motsvarar mina bästa placeringar i Vasaloppet (25:a) och Cykelvasan (38:a)!

Kl 10.20 idag ska jag till P4 Sjuhärads studio i Borås och prata om Ultravasan. Jag gissar att jag är i sändning ca kl 10.30?

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stötteapparat i Ultravasan – och på P4 Sjuhärad idag

  1. Jonas skriver:

    Lycka till på lördag! Har en fråga ang de tjockskor du nämnde under intervjun på maratonpodden,är det Hoka-skor du har och isf har du tips på någon bra modell?
    (För övrigt så var det ett mkt inspirerande avsnitt!)

    • Erik Wickström skriver:

      Tack! Och kul att du gillade pod-avsnittet! Jag springer en del i ett par Altra Paradigm (påminner om Hoka One One) när jag springer grus och asfalt, vilket det blir med barnvagn. De är faktiskt helt OK att springa i (oväntat lätta) och dämpar skönt. Men jag gillar inte så tjock sula på stig, då vrickar jag fötterna.

Kommentarsfältet är stängt.