5000 m SkiErg på 17.54 min – 30 s från pers

5000 m SkiErg på tid, displaybild

5000 m SkiErg på tid, displaybild

Igår tog jag mig i kragen för att få en dom. En dom på formen. 5000 m SkiErg. Som så många gånger förr. Ingen barnlek. Och det gick ungefär som väntat. Trots att jag gick ut i ett tempo som motsvarar 15 s över personbästa så höll det inte. Jag landade på 17.54 min, 30 s från pers på nya maskinen (PM5). Det är ganska mycket. Efteråt blev det många minuter i utslaget läge på golvet.

Senaste månaden var det blivit väldigt lite SkiErg och rullskidor, så nu hoppas jag att det vänder uppåt. Kände mig i alla fall nöjd med att jag körde trots att jag visste att jag inte var i bra form. Det är lätt att bara ge sig på maxningar på SkiErg när man vet att man har chans på pers, men jag gillar att köra i alla ”skick” för att få bredare referensramar. Det gör också att man har mindre ångest inför uppgiften, eftersom det alltid finns någon av ens egna tider att jaga.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 5000 m SkiErg på 17.54 min – 30 s från pers

  1. Klas skriver:

    Bra blogg! Är frekvent läsare. Kan du lägga ut ett par filmer då du kör? Finns inget av värde på nätet.
    Mvh Klas

  2. Erik Wickström skriver:

    Tack! Här finns några korta klipp när jag kör SkiErg från DVD:n till min bok Längdskidåkning för dig: https://www.dropbox.com/s/zkddcqt9fgdp3vu/DVD%2006%20Stakmaskin.mp4?dl=0 Det är inte lätt att få perfekt skidteknik på en stakmaskin, men likväl ett mycket bra redskap.

Kommentarer är stängda.