Riktiga karlar på TV4 och X-hip rullskidsskydd

Igår hade Riktiga Karlar på TV4 premiär. Jag är ingen höjdare på att se på TV, men eftersom min vän Jonas Colting var med så loggade jag in på TV4 Play Premium och bänkade mig. Minns inte senast jag såg något live som inte är sport, men det var inte i förrgår.

X-Hip rullskidsskydd

X-Hip rullskidsskydd

Kul att se programmet. Jag pratade en hel del med Jonas om programmet förra hösten, då det spelades in. Det var intressant att höra hur ett TV-program blir till och till vilken grad av innehållet som Jonas kan råda över. När jag pratade med honom i morse på Brainforest (byrån där vi har kontor har nu bytt namn och heter inte längre Rekyl) var han i det stora hela nöjd med första avsnittet, som han dock inte såg igår utan tidigare.

X-Hip rullskidsskydd
Jag har fått hem en ny spännande rullskidsprodukt som jag ska testa, återigen på temat säkerhet. Det är ett höftskydd, läs mer i delar av ett pressmeddelande nedan:

Fredrik Lundh har i sitt arbete som ortopedöverläkare i Västernorrland och Jämtland sett hur vanligt det är med höftskador efter fall. Många skulle kunnat undvika skador om de haft ett dämpande skydd, tänkte Fredrik Lundh och utvecklade i sitt företag en byxa som absorberar hårda stötar.

Själva skyddet

Själva skyddet

Byxan har fram tills nu marknadsförts som ett skydd främst för äldre som är en riskgrupp när det gäller fallskador. Men när Fredrik Lundh kom i kontakt med rullskidtillverkaren Elpex i Piteå, öppnade sig en ny marknad.

– Vi insåg snabbt när vi jämförde våra erfarenheter hur användbar en skyddsbyxa skulle vara för rullskidåkare. Många åkare skadar sig vid fall i hög fart på hårda underlag, säger Fredrik Lundh.

Och vips hade Fredrik Lundh fått kontakt med Anders Svanebo, tidigare vinnare av totala världscupen på rullskidor och boende i Sundsvall. Skidåkaren fick frågan om han ville vara med och samarbeta kring utvecklingen och marknadsföringen av den nya byxan som fått namnet X-Hip. Läs resten av pressmeddelandet här.

Kontakt:
Fredrik Lundh, Doctorlundh, 073-834 17 80

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Riktiga karlar på TV4 och X-hip rullskidsskydd

  1. Lars Bern skriver:

    Apropå rullskidskydd så skulle jag behöva motorcrosshandskar med plastförstärkningar på knogar och fingrar. Har gått och druddat ett par gånger sen jag köpte skaterullskidor och senast slet jag av hela nageln på vänster pekfinger och fick sitta och vänta på akuten en natt.

Kommentarer är stängda.