Fötterna blev större av ultralöpningen

Efter Ultravasan 20 aug hade jag väldigt ont i fötterna efteråt. Skorna blev blöta under loppet och under de sista tre milen kunde jag verkligen känna hur tårna slog i där fram i skorna på VARJE fotsteg. Jag hade inga problem att redan då inse att det skulle bli en festival av nyanser av blått hos tånaglarna.

Tobias Magnusson och Martin Josefsson, världens förmodligen bästa serviceteam. 17 drickalangningar, foto, uppdatering i sociala medier, planering etc.

Tobias Magnusson och Martin Josefsson, världens förmodligen bästa serviceteam. På Ultravasan blev det 17 drickalangningar, foto, uppgifter om placering, tider, uppdatering i sociala medier, planering etc.

Fötterna i allmänhet och tårna i synnerhet såg verkligen förfärliga ut efteråt. Första veckan fick jag gå i flipflop eller andra skor som jag överhuvudtaget kom i.

Nu drygt tre veckor senare så ser tårna fortfarande konstiga ut, men de sticker inte ut och tar mer plats än vanligt. Men ändå är många av mina skor plötligt för små. Efter en ganska långt tänkande, ”undersökningar” av fötterna och en hel del skoprovande kom jag igår fram till detta:

Mina fötter är större nu än innan Ultravasan, ca en halv storlek.

Att fötter blir större under ett Ultralopp är ingen nyhet (jag borde haft lite större skor än vanligt vid loppet), men jag trodde att de skulle gå tillbaka. Det gör de väl också vanligtvis. Så verkar det dock inte bli nu. Så numer har jag ca 44,5 på många skor istället för ca 44.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fötterna blev större av ultralöpningen

  1. Anders skriver:

    Ultralöpning kan med andra ord vara en investering för framtiden om man vill göra sig mer attraktiv för det andra könet. Stora fötter betyder…

  2. Lars Bern skriver:

    Känner tyvärr inte igen det där med svullna fötter över längre tid, men förra årets Ultravasa var torrare än i år. Däremot upplevde jag uppsvullna fingrar på Ultrabirken i år. Det sägs att det är pga vätskebrist men det kände jag inte av själv.

Kommentarsfältet är stängt.