Seraina Boner i Team SAS Ski och Britta med spännande målsättningar

Vi är mitt uppe i produktionen av Vasalöparens septembernummer. Den intensiva tiden sista veckorna innan tryck är alltid rolig. Parallellt jobbar jag bl a med lite texter på Visma Ski Classics hemsida och i år ville också David Nilsson att jag skulle ta en större roll som skribent i det trycka magasinet Pro Skiing (kommer en gång per år med Visma Ski Classics som avsändare), som gavs ut för första gången förra året.

Så här såg Seraina Boner ut en gång när hon svarade på en fråga från mig som moderator på en presskonferens utför ett Visma Ski Classics-lopp 2013. Salig av att prata om långlopp?

Så här såg Seraina Boner ut en gång när hon svarade på en fråga från mig som moderator på en presskonferens inför ett Visma Ski Classics-lopp 2013. Salig av att prata om långlopp?

Det är många grejer jag jobbar med som jag skulle vilja förmedla på bloggen, t ex vad elitåkare sagt i intervjuer och vilka nya häftiga prylar som är ute på marknaden. Men det får ni se i tidningarna. Två grejer så jag kom över igår vill jag i alla fall delge.

  1. Jag intervjuade Britta Johansson Norgren på telefon igår. Hon är cool måste jag medge. Det är nog fjärde eller sjunde gången eller något sådant som jag intervjuar henne, så vi kunde koncentrera oss på att prata nutid. Hur hon tänker kring målsättningar och motivation tycker jag är fantastiskt. Hon fattar verkligen vad som triggar henne i träningen och kan förhålla sig till sina egna målsättningar och drivkrafter på ett intressant sätt. Jag får se om jag lyckas utveckla och formulera det, intervjun kommer förmodligen på engelska på www.vismaskiclassics.com i veckan.
  2. När Team Exspirit lade ner sin verksamhet i våras hamnade åkarna på alla möjliga olika håll. I ungefär samma veva såg jag här på sweski.com att Seraina Boner skulle köra för landslaget. Jaha, tänkte jag, nu slutar hon med långlopp och satsar på världscup och VM. Det hade inte varit något skräll eftersom hon körde en del i världscupen parallellt med långloppen i vintras. Men så dök hon upp på rullskidstävlingarna i somras och körde för Team SAS Ski. Kanske nytt lag sponsrat av flygbolaget? Jag blev inte riktigt klok, utan mejlade helt enkelt den trevliga schweiziskan (på svenska, Seraina verkar ha lätt för språk) för att få reda på hur det låg till. Tydligen är hon inte med i landslaget, utan kom bara med på listan sweski.com publicerade eftersom hon hade resultat som vara goda nog för landslaget. Ett utdrag av texten till Vasalöparen blir nog typ så här:

Långloppsdrottningen Seraina Boner säger till Vasalöparen hon att hon inte lyckats få en plats i de stora teamen, utan kommer istället köra för sitt universitets skidlag, Team SAS Ski. Hur många lopp det blir i Visma Ski Classics beror på hur hon får till det med team och service.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Seraina Boner i Team SAS Ski och Britta med spännande målsättningar

  1. Håkan skriver:

    Snacka om underbetyg till skidteamen när Boner inte får plats!

Kommentarsfältet är stängt.