CCC1000-helgen i korthet

Dags för testrundan vid Drottningsholm för deltagarna

Dags för testrundan vid Drottningsholm för deltagarna. Det är ca 25 st med i CCC1000 i år.

Jag landade kl 19.20 på Landvetter i söndags och min snälle far hämtade mig så jag hann hem innan barnen hade gått och lagt sig. Det uppskattades från båda sidor.

Helgen blev jättebra. Septemberlägret i Stockholm består alltid av ganska mycket föreläsningar etc med bra diskussioner (från mig, dietist-Carro, leverantörer med mera) samt rullskidåkning, både teknikträning och ”vanlig” träning. Bland annat så bertättade Matthew från Falke om olika former av polyester, polyamid, elastan etc och förklarade varför vissa syntetträningskläder tenderar att lukta illa. Intressant.

Här kommer ett gäng bilder med bildtexter.

David Holmström och jag var tidtagare när övriga körde ca 4 km i full fart. Rullskidstester beror mycket på väder, men det var ändå oerhört glädje att 8 av 9 som även var med i CCC1000 förra förbättra sig! Den enda som inte förbättrade sig var Sjur, som bröt staven.

David Holmström och jag var tidtagare när övriga körde ca 4 km i full fart. Rullskidstester beror mycket på väder och vind, men det var ändå oerhört glädje att 8 av 9 som även var med i CCC1000 förra året förbättrade sig! Den enda som inte förbättrade sig var Sjur, som bröt staven.

Mornington Hotel lånar ut sportutrustning och har ett bra gym

Mornington Hotell lånar ut sportutrustning och har ett bra gym

På taket på Mornington Hotell i Bromma. Skönt att svalka sig vid bastu och inomhusträning

På taket på Mornington Hotell i Bromma. Skönt att svalka sig vid bastu och inomhusträning

Caroline Wilbois är dietist, men pratade även lite om sömn. Hon pekade på en studie om hur minskad sömn leder till ökat sjukdomsrisk. Jag kan bara hålla med. Det är omöjligt att isolera enskilda faktorer, men skulle jag säga en enda parameter gällande att hålla sig frisk så är det antalet timmar med nattsömn.

Caroline Wilbois är dietist, men pratade även lite om sömn. Hon pekade på en studie om hur minskad sömn leder till ökad sjukdomsrisk. Jag kan bara hålla med. Det är omöjligt att isolera enskilda faktorer, men skulle jag säga en enda parameter gällande att hålla sig frisk (för mig) så är det antalet timmar med nattsömn.

Stefan Kemi, go' kille som är ny för året i CCC1000

Stefan Kemi, go’ kille som är ny för året i CCC1000

Henrik Nyström, som var den som förbättrade sig mest på testrundan, satt och klickade på reloadknappen kl 08.59 i söndags för att anmäla sig till Cykelvasan 2017.

Henrik Nyström, som var den som förbättrade sig mest på testrundan, satt och klickade på reloadknappen kl 08.59 i söndags för att anmäla sig till Cykelvasan 2017.

Varje gång jag är i Stockholm imponeras jag av närhet till naturen. På Ekerö är det fint och man ser alltid en himla massa cyklister och rullskidåkare där.

Varje gång jag är i Stockholm imponeras jag av närheten till naturen. På Ekerö är det fint och man ser alltid en himla massa cyklister och rullskidåkare där.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till CCC1000-helgen i korthet

  1. Lars Bern skriver:

    Snygg tisha!
    Berätta gärna varför vissa funktionströjor luktar och andra inte. T.ex. Asics tenderar att lukta direkt på första passet. En del klarar ett och luktar efteråt. Några Nike jag har kan funka ett par pass innan de måste förpassas till tvättkorgen.

    • Erik Wickström skriver:

      Tack, den tröjan trivs jag i! Med risk för att jag både är ute på djupt vatten och att jag har direkt fel så gör jag ett försök att förklara: Strukturen på icke synlig nivå skiljer sig kanske kraftigt åt vilken typ av syntetiskt material du använder. Vissa strukturer gör att det blir ”gömmor” där bakterier tenderar att sitta kvar och sedan bidra med dålig lukt.

Kommentarsfältet är stängt.