GIF-ruset 2016 the story

Blött värre i GIF-ruset 2016

Blött värre i GIF-ruset 2016

Starten GIF-ruset 2016

En av starterna GIF-ruset 2016

Resultat GIF-ruset 2016 finns här. Jag lyckades efter en fellöpning vinna med 4 s före Andreas Lindén. Totalt 46 st sprang 9 km-sträckan.
Bilder finns här.

Glad efter målgång. Blödde på tre ställen. Det får bli kompressionsstrumpor nästa gång.

Glad efter målgång. Blödde på tre ställen. Det får bli kompressionsstrumpor nästa gång.

Här kommer en rekordsen the story från GIF-ruset 1 oktober.

Ida var på annat håll så laguppställningen vid Knektås utanför Borås blev Astrid, Maj, min far och jag. Astrid ville springa barnloppet på 1,2 km som startade 30 min innan vuxenloppen. Det var en kul bana i terrängen med några hinder. Astrid varvade löpning och gång och några sträckor fick jag bära henne på axlarna då hon var trött. En bajspaus blev det också, men till slut kom vi till målet och Astrid var väldigt nöjd.

Knaper uppvärmning
Min uppvärmning blev det dock sämre med, för vi nådde målet typ 3 min innan min start. Den tiden gick åt till att få min far i ordning för ha hand om barnen när jag skulle vara ute och springa.

Sprang i Salming Elements. Kändes som ett bra val. De påminner om Inov8 X-Talon 212, fast med lite bredare läst.

Sprang i Salming Elements. Kändes som ett bra val. De påminner om Inov8 X-Talon 212, fast med lite bredare läst.

Att springa med nästintill obefintlig uppvärmning kan vara utmanande. Än mer utmanande är det när fötter och fotleder blir kalla. Jag upplever att man får mjölksyra vid låga pulsnivåer vid de fallen. Jag tror dock inte det gjorde så stor skillnad för slutresultatet som jag kanske upplevde det i början av loppet.

Snabb på mossarna
Andreas Lindén (ej triathleten), som bl a vunnit samtliga tre upplagor av Borås Action run, tog kommandot och drog första ca 1,5 km. Sedan kom en blöt mosse och då höll jag plötsligt högre fart och den löst sammanfatta fyrmannaklungan splittrades. Vid gissningsvis 3 km kom skidåkarjunisen Jonathan Engström ikapp mig och vi sprang ihop ett tag.

img_9426Sedan var det samma visa vid nästa blöta mosse. Jag drog ifrån och ca 1-2 km senare var han ikapp igen. Sedan sprang Jonathan och jag tyvärr fel. 2 min och 15 s tog fellöpningen, kan jag utläsa med hjälp av kartan från filen från passet. Då smet Andreas förbi. Men med ca 1,5 km kvar – återigen på en mosse – drog jag ifrån Jonathan och lyckades hinna ikapp och förbi Andreas innan mål. Jonathan slutade 3:a, 24 s efter. Intressant att jag relativt sett sprang så bra på mossarna, eftersom jag aldrig springer på det underlaget nuförtiden. Måste vara skidgymnasietakterna från Komosse som sitter i. Det gäller att hitta de bästa vägvalen bland tuvorna. Snittfarten för hela loppet blev 5.18 min/km.

Första hinderbaneloppet
Som arrangemang tyckte jag det var jättetrevligt, tack Borås GIF. Själva banan var mestadels helt obanad, utanför stigar. Snitslat i skogen och många mossar/myrar. Sedan var det en del hinder, som att klättra över grejer, krypa under grejer, krypa genom tunnlar, armgång, tricepsgång etc. Det var nog färre hinder än i ett ”vanligt” action run/obstacle race, men jag vill nog ändå skriva att jag kört mitt första OCR-lopp, alltså hinderbanelopp.

Borås Tidning dagen efter lopp. På bild, men ej i texten.

Borås Tidning dagen efter lopp. Jag var på bild, men ej i texten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning, tävling (sedan juli 2012) och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.