Rullskidsintervaller med Team Serneke

På samma ställe som vi boråsare brukar starta våra intervaller på Segloravägen

På samma ställe som vi boråsare brukar starta våra intervaller på Segloravägen

Borås har fått finbesök. Det är Team Serneke som ska vara här på läger i en vecka. Jag är inbjuden att vara med på alla pass och mitt mål är att hänga med på tre av passen. Känns kul att vara en groupie/maskot och jätteroligt att de valde världens bästa konditionsidrottsstad som lägerort.

Team Serneke
Sara Lindborg
Julia Svan (är på plats i Borås)
Oskar Kardin
Anton Lindblad (kommer främst att satsa på trad)
Bob Impola
Rasmus Blom
Erik Melin Söderström

Bob Impola var trött efter passet. Han har f ö precis kapat sina stavar 7 cm pga nya regler

Bob Impola var trött efter passet. Han har f ö precis kapat sina stavar 7 cm pga nya regler

Teamet bor på vandrarhemmet Vita Vilan vid Borås golfklubb som min vän Tobias Magnusson driver med en annan kille. Det var jag som kopplade ihop teamchefen Martin Holmstrand med Tobias, så jag hoppas de blir nöjda! Det blir de nog. Tobias och hans kollega har renoverat det gamla klubbhuset med stil och finess.

För att ytterligare höja riskerna för mig som person är det också jag som tipsat om var de ska hålla till på många av passen. Idag körde vi intervaller på Segloravägen och åkarna sade i a f att den funkade mycket bra för ändamålet.

Johan Kask, en av ledarna

Johan Kask, en av ledarna

Elpex-3:or lättare
Så till det viktigast, hur passet gick. Vi körde 8 st intervaller på 5-6 min med 3 min vila och på första intervallerna tyckte jag det kändes ganska lätt och när det sprack upp kunde jag täcka luckor. Sedan bröts förtrollningen när jag insåg att mina Elpex-3:or rullade lättare än deras GlubuloNero-3:or.

Jag hoppade på ett par sådana och då blev livet hårdare. På de sista intervallerna bildades det två grupper. En där fram med Anton Lindblad, Bob Impola och Oskar Kardin, samt en där bak med Rasmus Blom, Erik Melin Söderström och jag. Sara körde på 2:or och gjorde det riktigt bra, hon såg stark ut.

Lite mörkt att åka hem efter passet och tekniklektionen

Lite mörkt att åka hem efter passet och tekniklektionen

Supernöjd
Även om jag kanske hade blivit sist av killarna om det varit en rullskidstävling på samma rull idag så kände jag mig stark. Jag tog mina förningar när jag körde med Erik och Rasmus. Men mot de tre där framme kunde jag inget göra, de var för bra för mig.

Men egentligen är jag hur nöjd som helst. Sådana här pass är vansinnigt kul att att jag kan ligga och växeldra med dessa hel- och halvtidsproffs med grymma meriter känns fantastiskt. Anton har varit med i A-landslaget, Oskar blev 10:a i Vasan i vintras etc. Totalt var passet på drygt 2 timmar.

img_9618Tekniklektion direkt efteråt
Vi utgick från Shellmacken på Viared. Det är också där jag startar mina privatlektion på rullskidor. Idag hade jag bokat en lektion med några från västkusten och jag hann precis komma tillbaka och dra på mig pannlampan (bra när man ska filma i mörker även när det finns lyktstolpar) och ge mig ut på en timmes lektion. Det gick fint och de tog åt sig tipsen väldigt bra. På vägen hem kurrade det i magen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.