Camp Ripan-loppet 7 jan, Pro Skiing, tävling i Skidome och skidträff på Intersport i Borås

Det får bli ännu ett punktformsinlägg:

 • När jag ändå pratar om lopp jag ska köra i vinter måste jag slå ett slag för Camp Ripan-loppet 7 jan. Jag kommer vara i Kiruna 4-8 jan för att hålla i föreläsningar och lektioner, samt åka deras seedningslopp på lördagen. Hoppas vi ses där! Jag ser också fram emot att besöka ishotellet. Jag har varit i Kiruna flera gånger tidigare, men aldrig kommit till Jukkasjärvi.
 • I måndags gick Pro Skiing i tryck. Magazinet från Visma Ski Classics som jag har varit med och skrivit. Pdf:en ser fin ut, ska bli kul att få tidningen i handen. Den kommer att finnas på de tretton internationella eventen, samt i välsorterade svenska tidningsbutiker.
 • På lördag är det tävling i Skidome i Göteborg. La Diagonela heter loppet, precis det schweiziska skidloppet, fast det går istället inomhus. Loppet går i klassisk stil där du ska åka så många varv som möjligt på 30 minuter. Jag hade jättegärna kört, men jag försöker skala ner på lite grejer de helger jag inte reser i höst. Jag är ändå borta mycket under helgerna så här års.
 • Istället ska ta mig an ett mindre projekt på lördagen och i vanlig ordning stå ett par timmar på Intersports skidträff i Borås (citybutiken). Jag kommer att ta med mig skidböcker för försäljning samt puffa för skidkurserna. Eftersom de jag i dagsläget har ute är fullbokade kommer jag att sätta upp ett nytt datum innan dess. Titta gärna förbi och säg hej! Jag gillar att prata skidåkning!
Skidboken till salu och info om skidkurserna på skidträff på Intersport i lördags.

Så här såg det ut skidträffen på Intersport förra året

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Camp Ripan-loppet 7 jan, Pro Skiing, tävling i Skidome och skidträff på Intersport i Borås

 1. magnusna skriver:

  Hallå Erik! Tänkte passa på att ställa en fråga om skierg. Jag tränar ibland på en skierg som står med golvplatta, alltså ej fastskruvad i väggen. Märkte häromdagen att överdelen där linan löper ut rör sig flera cm och följer med varje staktag när jag trycker på, desto mer jag tar i desto mer följer den med å när jag går hårt kanske upp till 5cm.
  Har du nån känsla för om jag tappar något i ”tid” på detta mot om den varit fastmonterad i väggen? Kör 1000m’s intervaller på mellan 1:45-1:48/500m å 5000m runt 1:48-1:50 som den är nu. Funderar på att prata med gymägaren om att montera fast den i väggen.
  Mvh/ Magnus

  • Erik Wickström skriver:

   Bra fråga som jag har försökt analysera. Efter många hårda pass på många olika SkiErgs skulle jag säga ca 5-10 s på 5000 m (alltså 1 s per 500 m). Sedan beror det på hur man ser ut. Är man stark som en björn förlorar man mer på fristående jämfört med om man är lite klenare. Jag borde skriva ett rejält SkiErg-inlägg med Q&A någon gång.

   • Magnus Näslund skriver:

    Just det, tack för inputen och ett bra svar Erik! Lycka till i vinter och kör hårt, är trevligt att följa din blogg 🙂

Kommentarsfältet är stängt.